Forrige uke skrev Kampanje om hvordan Coop lurte kaffetørste hipstere med kaffebaren «the Secret Coffee Shop», som åpnet på Grünerløkka i begynnelsen av september. 

I løpet av september var omtrent 3700 stykker innom den hemmelige kaffebaren, men ingen visste at kaffen som ble servert  var den samme som man får kjøpt i alle Coop-butikker i hele Norge. Stuntet ble avslørt torsdag 1.oktober. 

Les mer her: Slik lurte Coop kaffehipsterne på Grünerløkka 

Kampanjen har fått både positiv og negativ omtale i norske medier. 

Les mer her: - Kunsten å tenke negativt 

Les mer her: Wendelboe: - Hadde avslørt Coops kaffestunt

Bak stuntet står det relativt ferske byrået We Are Live, som ble startet av Andreas Borgen, Christian Bernt og Herman Mueller Stormyr i 2014. Største aksjonær i selskapet er Gjeine Holding, som også eier Just Cruzin' Production (JCP). Gjeine eier 50,1 prosent av selskapet, og resten eies av Borgen, Bernt og Mueller Stormyr.

- Vi ønsket å starte et byrå der vi var frie og lettbeinte og kunne gå i nye retninger for å skape resultater. Vi ønsket å skape en arbeidsplass der fag og gode resultater for kundene våre er kjernen i kulturen. Og så ønsker vi med We Are Live å endre hvordan KAM, trade-marketing og marketing-avdelinger samhandler om kampanjer, sier byråleder Herman Mueller Stormyr til Kampanje.

We Are Live er et kampanjebyrå som ifølge Stormyr er opptatt av å lage salgsutløsende kampanjer. I dag har byrået 10 ansatte, men rundt 35 årsverk om man regner med deltidsansatte. Mueller tror byrået lander på rundt 30 millioner kroner i omsetning i 2015.

- Vi er et byrå som har etablert oss mellom reklamebyrå og sisteleddsbyrå. Vi utvikler kampanjer fra scratch. Vi mener at konsept og visuelle budskap kombinert med fysisk tilstedeværelse der det er hensiktsmessig, funker best.

Han legger til:

- Store, tunge kommunikasjonsløp gjør vi lite av, men gjennomtenkte kampanjer for å hjelpe kunder med å nå budsjetter gjør vi mye av. Noen ganger henger dette sammen. Da hender det at vi kobler oss på eksisterende kommunikasjon som andre byråer allerede har utviklet. 

Kampanjen The Secret Coffee Shop fikk stor oppmerksomhet da den ble avslørt forrige uke. Mueller omtaler kampanjen som et case utenom det vanlige.

- Produktet er jo bra, mens merkevaren nok trekker preferansen litt ned. Da måtte vi gjøre en tvist for å få oppmerksomhet, og det fikk vi. Når det gjelder effekt så har vi ikke nådd målet med kampanjen enda, nemlig å raskt øke andelene til Coop Kaffe i Coop-butikkene i Oslo.  Dette caset viser bredden av det vi kan få til med kreativitet og høy gjennomføringsevne. I tillegg har vi mange flinke partnere på sosiale medier, PR og film.

- Hvem er deres største konkurrenter i Norge?

- Med bransjeglidningen som nå skjer er jeg ikke helt sikker. Det er alle og ingen. Noen ganger liker jeg og tenke at vi konkurrer med de store gutta som Los&Co og Try, andre ganger konkurrer vi med den lokale demodama – begge deler er like utfordrende.