Når den nye bredbånds- og mobiloperatøren Ice lanserer sine tjenester på mobiltelefoni i privatmarkedet skjer det uten bruk av reklamebyrå. Det sier administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker.
- Vi er nok ikke en typisk kunde av et reklamebyrå. Det er vi nok ikke. Vi gjør mye på egen hånd, sier han til Kampanje.
- Så hva er det Ice-way på reklame og hva er det den går ut på?
- He, he.. vi gjør veldig mye selv. Alt du har sett på tv så langt har vi hatt regi på selv. Vi skal bruke pengene på å bygge god infrastruktur og sørge for gode brukeropplevelser, sier Ice-sjefen.
Det var tirsdag denne uken skrev Kampanje om planene til den nye bredbånds- og mobiloperatøren Ice. Helgaker i Ice har nemlig for alvor meldt seg på i kampen om bredbånds- og mobiltelefonkundene etter å ha vunnet en stor frekvensauksjon, kjøpt infrastrukturen til Tele2 og sikret seg mobiltelefonselskapet Network Norway som henvender seg til bedriftsmarkedet.
Hos konkurrentene er man nå svært spente på hva slags produkt Ice skal lansere og til hvilken pris.
Les også: Telenor: - Vi merker at det er noen som har fått opp farta
På den store telekonferansen i forrige uke i regi av Mediehuset Tek i Kragerø, var det ikke lenger et spørsmål om Ice skulle lansere, men når Helgaker og resten av Ice-gjengen skal ta opp kampen med Telenor og TeliaSonera og starte salget av mobiltelefonabonnement i privatmarkedet.
- Når vi er klare så er vi klare og da skal vi si fra med store bokstaver, sa Helgaker til Kampanje Premium.
Økt med 100. mill
Det blir i så fall med svært store bokstaver og med høyt reklametrykk. De siste to årene har veksten i reklamespending innen telekom vært på nesten 100 millioner (bruttotall fra ACNielsen, red. anm.) kroner eller 16,5 prosent og sammenlignet med gigantene Telenor, Netcom og One Call er Ice fortsatt en mygg. Etter fire måneder i år har telekomaktørene en bruttospending på snaue 600 millioner kroner, viser ACNielsen-tallene.
Les også: Skal bygge merkevare i «kaos»-marked (Krever innlogging)
Selv om Ice ser ut til å droppe reklamebyrå i lanseringen av Ice på telefoni, står ikke selskapet helt uten byråassistanse.
- Red Media har vært partnere av oss lenge. Det er en fin og flink gjeng og vi har en god modell som gjør at vi har noen felles mål så det er vi fornøyd med, sier Eivind Helgaker.
Hos mediebyrået Red sier partner og strategisk direktør i Red-gruppen, Christian Espeseth, at Red har jobbet med Ice siden 2008.
- Jeg har vært så heldig å få love å være med hele veien og det har vært en fantastisk spennende reise og det er en spennende reise. Ice er rett og slett en veldig spennende kunde å jobbe med.
- Betyr det mer kreativ jobbing på Red når Ice sier at de ikke skal ha et reklamebyrå?
- Det spørsmålet lar jeg markedsdirektøren til Ice besvare, sier han.
- Det er et høyt reklametrykk i denne sektoren. Hvordan er det å jobbe med telekom?
- Jeg ønsker ikke å si så mye om det i den fasen vi er inne i nå utover at vi har å gjøre med en kjempespennende merkevare.
Det er partner og strategisk direktør i Red-gruppen, Christian Espeseth som jobber tettest med kunden Ice. Han aviser eventuelle kundekonflikter som en følge av Maria Aas-Engs lange relasjoner med Telenor.
Fikk inn Telenor-kompetanse
Rett over nyttår ble Ice-teamet til Red enda mer kompetent. Da meldte Telenors kundeansvarlige i mediebyrået PHD overgang til Espeseth og Red, og det var ingen ringere enn PHD-sjefen Maria Aas Eng som tok med seg sin en av sine nærmeste i Therese Becke til mediebyrået til Christian Espeseth og Nils Røang.
Les også: Aas-Eng til Red-gruppen
Den nye Red Media Consulting-sjefen Maria Aas-Eng henviser til Espeseth for kommentarer vedrørende hennes rolle i arbeidet med Ice-merkevaren.
- Maria Aas-Eng er i dag en av totalt av 15 personer som arbeider med Ice, men det er et udiskutabelt faktum at jeg er kundeansvarlig og strategisk eier av kontoen. Det er viktig for meg å understreke at uavhengig av Maria Aas-Engs tidligere kundeforhold så har vi hatt vår egen strategi og tenking rundt Ice. Det har vi hatt og det skal vi ha, sier Espeseth.
Han sier han har jobbet med telekom som bransje helt tilbake til 1998 og med kunden Ice fra 2006. I 2008 kom Ice til mediebyrået Red.
- Det er vel en av de lengre kunderelasjonene som finnes der ute. Strategien vi har lagt endres selvfølgelig ikke av én ny person, sier han.
- Behandles med konfidensialitet
Han sier at det blant annet er hennes lederegenskaper og ikke minst den digitale kompetansen til Aas-Eng som har ført henne til Red Gruppen og ikke hvem hun jobbet med.
- Vi er superstolte over at personer som Maria Aas-Eng og Therese Becke har valg å jobbe med Red. De har en suveren fagkompetanse og uavhengig av bransjer så kommer de med en fagkompetanse som er supersterk. Aas-Eng kunne vel så gjerne ha jobbet med kunder som Ford, Volvo og Coca-Cola tidligere. Det vi er glade for er at hun har en digital kompetanse som er så sterk som den er. Dette handlet om utviklingen av Red som selskap, ikke om de eksplisitte kundeforholdene, sier han.
Espeseth avviser dermed at det er kompetansen Aas-Eng hadde om Telenor som gjorde henne interessant for Red og arbeidet med Ice.
- Hvordan håndterer man dette rent praktisk når kundeansvarlige går i så direkte konkurranse med et tidligere kundeforhold?
- Som alltid når det er snakk om kundesensitivt stoff blir dette behandlet med konfidensialitet. Dette handler om våkenhet på alle sider av bordet og at man er ekstremt tydelig på dette ovenfor hverandre. Kunnskapen vi har i Red om telekom har vi tilegnet oss internt og ved å gjøre alle de analyser ute i markedet som en hver aktør vil gjøre, sier han.
Espeseth sier man også internt i Red praktiserer konfidensialitet.
- Det er de færreste i Red som for eksempel vet hvilke strategiske spor jeg diskuterer med kunden, teamet får den rette informasjonen når det er mulig sier han.
Kommentér