Geelmuyden Kieses norske byråinntekt endte på 61 millioner kroner i 2022, én million mer enn i 2021. Det fremgår av årsberetningen til GK Gruppen, som i tillegg eier byråer med samme navn i Sverige og Danmark.
Den norske virksomheten hadde et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner i 2022, mot 5,6 millioner kroner året før. Resultatnedgangen skyldes i stor grad kostnader knyttet til eierskiftet ifølge daglig leder Severin Roald.
- Lønnsomhetstallene er ikke sammenlignbare år for år grunnet betydelige kostnader forbundet med oppkjøpet, omlegging av bonussystem og regnskapsmessig behandling av valuta, sier han.
Hans Geelmuyden solgte som kjent Geelmuyden Kiese til holdingselskapet Paritee ved inngangen av 2022. I slutten av mars var Geelmuyden selv ferdig i byrået han startet sammen med Jo Kiese helt tilbake i 1989.
Les også: Geelmuyden får PR-nekt: - Må finne andre måter å plage medmennesker på
GK Norge ledes i dag av Severin Roald, tidligere kommunikasjonsdirektør i Statkraft, Telenor og Telia.
- 2022 var et historisk år for Geelmuyden Kiese med tilvekst av en rekke store og nye kunder og betraktelig styrking av seniornivået i selskapet. GK rigger seg nå for ytterligere vekst. Vi har 140 rådgivere i Norge, Sverige og Danmark og skal bli flere, sier han.
Den nye GK-sjefen har den siste tiden knyttet til seg flere rådgivere med tung erfaring, blant dem kirurg, helseleder og medisinsk direktør Naeem Zahid, PR-nestor og eks-GK-partner Rolf Nereng, tidligere kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet Stein-Gunnar Hansen Bondevik og First House-gründer Bjørn Richard Johansen.
Les mer: First House-grunnleggeren om GK-overgangen: - Rart å bli konkurrent
- Har det vært for lite seniorkompetanse i GK?
- Vi skal alltid være på jakt etter dyktige seniorer. GK har alltid vært et sted som tiltrekker seg erfarne folk og talentfulle unge folk, svarer Severin Roald.
Under Severin Roalds ledelse har selskapet spisset satsingen på energi og helse, blant annet med etableringen av GK Healthhub, som ledes av partner Geir Ove Harnes.
Samtidig har GK trukket seg ut av segmenter med lav lønnsomhet.
- Vi deltar i færre byråkonkurranser og har en bevisst strategi om å jobbe med problemstillinger som krever kunnskap om spesifikke bransjer eller et marked og dyp samfunnsforståelse, forklarer Roald.