Geelmuyden får PR-nekt: - Må finne andre måter å plage medmennesker på

- Jeg har mange opsjoner, sier Hans Geelmuyden om livet etter GK.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

34 år etter at Hans Geelmuyden (66) grunnla Geelmuyden Kiese sammen med Jo Kiese, forbereder bransjenestoren seg på sin siste arbeidsdag i byrået. Det skjer fredag 31. mars, kunne den nye eieren Paritee opplyse om i en pressemelding dag.

Da Hans Geelmuyden solgte Geelmuyden Kiese til holdingselskapet Paritee ved årsskiftet 2021/2022, inngikk hanen avtale om å arbeide ut 2023. Som en takk for innsatsen, vil GK-eieren la Geelmuyden fratre sin stilling som seniorrådgiver allerede nå, men beholde lønnen ut året.

- Da Jo Kiese og jeg startet GK tenkte jeg at når man først må selge arbeidskraften sin, er det fornuftig å selge den til seg selv. Noe skal man jo pusle med så man har til salt i grøten. Nå har jeg puslet med GK i 34 år, og ser frem til å bruke skaperkraften min på nye prosjekter utenfor kommunikasjonsindustrien. For Rocambole er ikke død, sier Geelmuyden i pressemeldingen.

Les mer: Hans Geelmuyden slutter i GK - vil ut av PR-bransjen

- Må finne andre måter å plage medmennesker på

Med det signaliserer Hans Geelmuyden at han ikke har tenkt å pensjonere seg med det første. Men det blir ingen ny PR-jobb.

- Jeg har mange opsjoner. Veldig mange! Jeg vil bestemme meg før sommerferien. La oss snakke nærmere sammen da. Men det blir utenfor kommunikasjonsbransjen, sier Geelmuyden til Kampanje.

- Med lønn ut året trenger du kanskje ikke å jobbe så mye mer heller, eller? 

- Jeg har hatt nok penger i flere tiår, men har valgt å fortsette å jobbe hardt. Hvorfor slutte nå, når jeg har helse og skaperkraft til å fortsette?

- Hvem er denne Rocambole som ikke er død og hva har han med PR-bransjen og Hans å gjøre?

- Hvis jeg hadde ønsket å fortsette i «PR-bransjen» hadde jeg ikke solgt GK. Dessuten har jeg konkurranseklausul frem til 14/1 2025, så Rocambole må nok finne andre måter å plage medmennesker på.

Uttrykket «Rocambole er ikke død» kommer fra romanene om Rocambole, skapt av den franske forfatteren Pierre Alexis Ponson du Terrail på 1800-tallet.

- Ser du med gru eller glede mot datoen 31. mars?

- Jeg vet ikke hvordan du har det, men jeg synes alltid det er deilig når en jobb er gjort, og resultatet er tilfredsstillende. Nå ser jeg frem til å bruke skaperkraften min på nye prosjekter.

- Ingen kan fylle skoene til Hans

Hans Geelmuyden gikk av som leder i Geelmuyden Kiese i 2020. I fjor gikk han også av som styreleder i forbindelse med at Paritee kjøpte opp selskapet. Det siste året har Geelmuyden hatt en stilling som seniorrådgiver.

Den danske toppsjefen i Geelmuyden Kiese, Karne Lykkebo, mener selskapet er godt posisjonert til å videreføre arven etter Hans Geelmuyden.

- Hans sin betydning for GK og for bransjen generelt kan ikke undervurderes. Når det er sagt ahr vi brukt tiden etter at Paritee kjøpte selskapet til å sikre fremtiden. Vi har et veldig solid fundament og en god ledelse på plass. Hans har levert på alle sine forpliktelser. Derfor er vi enige om å fremskyve datoen for Hans' avgang, sier Lykkebo.

- Kommer dere til å beholde navnet Geelmuyden Kiese eller vil dere vurdere å bytte eller endre på navnet? Verken Geelmuyden eller Kiese jobber jo nå i byrået?

- Det har vi ingen planer om. Et godt merkenavn har forøvrig ikke nødvendigvis noe med hvem som faktisk jobber der å gjøre. Se bare på mange av verdens fremste konsulent- eller advokatselskaper.

- Hvem i GK skal ta over vaktbikkje-rollen til Hans når det gjelder samfunnsutviklingen?

- De skoene finnes det nok ingen andre som kan fylle. Men GK er et samfunnsbyrå, og vi er glade for alle ansatte som delta i utvikingen av samfunnet.

- Hvor mye kommer Paritee til å eie av GK-gruppen og hvor mye kommer partnerskapet til å eie? Hvor mye vil en partner eie i snitt?

- Dette endrer ikke på vilkårene selskapet er solgt under. Dette er alene et uttrykk for at oppgaven med å overlevere virksomhet og kunder er gått raskere enn først antatt. Vi har et konkurransedyktig kompensasjonssystem for partnere og øvrige ansatte.

Geelmuyden får PR-nekt: - Må finne andre måter å plage medmennesker på