Resultatfall for Geelmuyden Kiese - ny strategi skal gi bedre lønnsomhet

- Vi har svært ambisiøse mål, sier GK-sjef Severin Roald.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Geelmuyden Kieses norske byråinntekt endte på 61 millioner kroner i 2022, én million mer enn i 2021. Det fremgår av årsberetningen til GK Gruppen, som i tillegg eier byråer med samme navn i Sverige og Danmark.

Den norske virksomheten hadde et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner i 2022, mot 5,6 millioner kroner året før. Resultatnedgangen skyldes i stor grad kostnader knyttet til eierskiftet ifølge daglig leder Severin Roald.

- Lønnsomhetstallene er ikke sammenlignbare år for år grunnet betydelige kostnader forbundet med oppkjøpet, omlegging av bonussystem og regnskapsmessig behandling av valuta, sier han.

Hans Geelmuyden solgte som kjent Geelmuyden Kiese til holdingselskapet Paritee ved inngangen av 2022. I slutten av mars var Geelmuyden selv ferdig i byrået han startet sammen med Jo Kiese helt tilbake i 1989.

Les også: Geelmuyden får PR-nekt: - Må finne andre måter å plage medmennesker på

Fyller på med seniorkompetanse

GK Norge ledes i dag av Severin Roald, tidligere kommunikasjonsdirektør i Statkraft, Telenor og Telia.

- 2022 var et historisk år for Geelmuyden Kiese med tilvekst av en rekke store og nye kunder og betraktelig styrking av seniornivået i selskapet. GK rigger seg nå for ytterligere vekst. Vi har 140 rådgivere i Norge, Sverige og Danmark og skal bli flere, sier han.

Den nye GK-sjefen har den siste tiden knyttet til seg flere rådgivere med tung erfaring, blant dem kirurg, helseleder og medisinsk direktør Naeem Zahid, PR-nestor og eks-GK-partner Rolf Nereng, tidligere kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet Stein-Gunnar Hansen Bondevik og First House-gründer Bjørn Richard Johansen.

Les mer: First House-grunnleggeren om GK-overgangen: - Rart å bli konkurrent

- Har det vært for lite seniorkompetanse i GK?

- Vi skal alltid være på jakt etter dyktige seniorer. GK har alltid vært et sted som tiltrekker seg erfarne folk og talentfulle unge folk, svarer Severin Roald.

Under Severin Roalds ledelse har selskapet spisset satsingen på energi og helse, blant annet med etableringen av GK Healthhub, som ledes av partner Geir Ove Harnes.

Samtidig har GK trukket seg ut av segmenter med lav lønnsomhet.

- Vi deltar i færre byråkonkurranser og har en bevisst strategi om å jobbe med problemstillinger som krever kunnskap om spesifikke bransjer eller et marked og dyp samfunnsforståelse, forklarer Roald.

- Har ambisiøse mål

Den samlede byråinntekten til hele gruppen var på 161 millioner kroner. Det utgjør en vekst på 17 millioner kroner, eller elleve prosent, på ett år.

- I en verden hvor vi kom ut av Covid-19, samt fikk krig i Europa og Ukraina, holdt GK stø kurs i sin virksomhet, sier Roald.

Men det er altså i våre naboland at byråinntekten øker mest. I Danmark endte den på 52 millioner kroner og i Sverige på 33 millioner kroner. Det er også der lønnsomheten er best, med resultater på henholdsvis ti og fem millioner kroner før skatt.

- Jeg tok over ledelsen av GK Norge i fjor høst og sammen med Paritee har vi ambisiøse mål om å øke lønnsomheten i årene som kommer. GK har en svært sterk posisjon også i Danmark og Sverige og i begge landene har man bygget opp sterke partnerskap, et lag med mange seniorrådgivere og solid sektorkompetanse, sier Roald.

Her ser du regnskapstallene til Geelmuyden Kiese. Alle tall i MNOK.Geelmuyden Kiese tjener mindre penger

Geelmuyden Kiese 2022 2021 Endring i prosent
Byråinntekt 61 60 + 2
Driftsresultat 4,1 5,9 - 30
Resultat før skatt 4,2 5,6 - 25

Resultatfall for Geelmuyden Kiese - ny strategi skal gi bedre lønnsomhet