Nytt Dentsu-byrå vokser og setter omsetningsrekord

Kundeopplevelser og personalisering sender Merkle til nye høyder.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Dentsu-byrået Merkle så dagens lys i 2021 og ledes av tidligere Isobar-sjef Michael Legendre. Teknisk sett er Merkle det nye navnet på aksjeselskapet som tidligere gikk under navnet Isobar og som var kjent som et kreativt, digitalt byrå. Nå er selskapet døpt om for å satse for fullt på kundeopplevelser og kundestøtte. Isobar lever videre som en del av Dentsu Norge.

- Vi introduserte byrånettverket Merkle for å akselerere vårt tilbud innen CXM, som betyr kundeopplevelser, personalisering og CRM. Merkle er at ev verdens største byråer innen dette området, og er nå også vår virksomhet i Norden innenfor et strategisk viktig område for alle våre kunder, sier Michael Legendre, byråleder for Merkle i Norge.

Merkle hadde en omsetning på 43,2 millioner kroner i sitt første år med nytt navn og ny strategi. Driftsresultatet ble på 6,9 millioner kroner. Begge deler er rekord.

- Vi er kjempefornøyd, sier Legendre.

Les også: Dentsu med ny byråsatsing i Norge - Isobar-sjefen får nye oppgaver 

- Forretningskritisk for flere

Byråinntekten vokste med 27 prosent til 27 millioner kroner sammenlignet med året før, men Merkle-sjefen mener det ikke blir helt riktig å sammenligne med tidligere tall ettersom byrået har gått fra å være et kreativt byrå til å bli et CXM-byrå.

De største kundene til Merkle i Norge er Mester Grønn, Møllergruppen og Spar. De kjøper både kundeopplevelsesprosjekter, martech-prosjekter og kreativite arbeider fra Merkle.

Michael Legendre forteller om stor etterspørsel gjennom det siste året.

- Flere og flere selskaper har kundeopplevelse og personalisering på agendaen. Dette er et område som er forretningskritisk for flere og flere. Det viktigste for oss nå er å levere høy kvalitet på arbeidet vi gjør.

- Snakker vi her om kundeprogrammer?

- Det er en viktig del av det. Vi er i en tidsalder nå hvor kundeopplevelse og personalisering er enda viktigere. Som forbrukere forventer vi mer relevant kommunikasjon og at merkevarene bruker den dataen de har når de kommuniserer med oss. Det merker vi at kundene våre tar seriøst, sier Legendre.

Størst konkurranse om ansatte

Merkle er langt fra alene i dette markedet. Konkurrentene heter blant annet Try Dig, Noa, Capgemini, Deloitte og Accenture.

- Det er bra konkurranse, vil jeg si.

- Er det en tøff kamp om kundene?

- Både ja og nei. Vi er en del av Dentsu og har markedsførernes briller på når vi jobber med kundene våre. Vi vinner oftere enn vi taper, sier Legendre.

Den største utfordringen til Merkle har vært å ansette raskt nok. I dag teller selskapet 23 ansatte og flere er på vei inn. Det er snakk om både strateger, kreatører, teknologer og IT-folk.

- Vi kunne ha vokst fortere hadde vi hatt flere mennesker tidligere.

Totalt har Merkle 780 ansatte i Nord-Europa fordelt på Norge, Sverie, Danmark og Nederland.

Les også: Try Dig har tapt fem millioner på ehandelssatsing: - Prioriterer vekst fremfor marginer

Her kan du se alle tallene til Merkle for regnskapsåret 2021. Alle tall i MNOK. Setter nye rekorder

Merkle 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 43,2 33,6 + 28
Driftsresultat 6,9 4,6 + 50
Resultat før skatt 6,7 4,7 + 42

Nytt Dentsu-byrå vokser og setter omsetningsrekord