Pelle Stensson klar for ny jobb etter syv måneder på sidelinjen: - Alltid litt risiko når man i min alder gir seg ut i det ukjente

Den tidligere Dentsu-toppen går inn som partner i Oceans og får ansvar for de etablerte byråene i grupperingen: Los & Co, Neue og Gnist.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Det bekrefter Oceans-sjef Jan Christian Fosseidbråten og Pelle Stensson overfor Kampanje torsdag denne uken. Stensson vender dermed atter en gang snuten mot byråbransjen og tar fatt på å lede flere av Oceans sine byråer når Dentsu-karantenen utløper 1. september i år. Etter syv måneder på sidelinjen får han nå ansvar for Los & Co, Neue og Gnist med mål om å «styrke gruppens konkurransekraft, struktur og kommersielle leveranse».

- Jeg sa jo selv at jeg skulle ta en lang tenkepause, men nå har mitt nye jobb-valg vært klart en stund, så jeg er veldig klar og gleder meg masse til å begynne å jobbe igjen, sier Stensson når Kampanje ringer. 

Da det ble kjent i desember i fjor at Stensson skulle slutte i Dentsu, etter nesten ti år i konsernet, tok Fosseidbråten raskt kontakt med ham for å høre hvilke planer den tidligere byrå-mannen hadde for fremtiden. Oceans nye tilskudd er nå glad for at det i den nye jobben blir litt mer «tid til kunder, fag og forretningsutvikling og kanskje litt mindre tid brukt på global politikk og kostnadsplaner».

- Oceans er et konsern med mange spennende kunder, de har potensiale, flinke folk og de vil satse. I tillegg har de en god og ikke minst lokal eierstruktur med kort vei til beslutninger. Å få være med på det laget kommer til å bli veldig bra og stemmer godt sammen med det jeg ser etter.

- Hadde du mange fristere som banket på døren?

- Ja. Det var veldig hyggelig med så stor respons fordi jeg selv selvfølgelig var litt urolig. Når man tar steget ut så er man alltid litt spent på om det er noen som har lyst til å tilby en spennende stilling. Det er det man lurer på når man tar et sånt steg i min alder. Jeg satte derfor ekstra stor pris på at det var mange henvendelser fra forskjellige folk og selskaper, og at jeg fortsatt kunne føle en verdi.

Les også: Pelle Stensson slutter som byråsjef i Dentsu - takket nei til nytt jobbtilbud i gruppen

- Slik jeg er skrudd sammen er det fint å begynne å jobbe igjen

Stensson kommer sist fra Dentsu hvor han har tilbragt ni år. De siste fire årene har han vært leder for alle byråer og spesialenheter i Norge. Før det var han i fem år topp-sjefen i gruppens største mediebyrå, Carat, der han ledet en vellykket snuoperasjon av mediebyrået. Etter sin siste arbeidsdag for Dentsu i januar i år, har han brukt tiden til å ta seg «en lang tenkepause», slik han varslet da Dentsu-avgangen var et faktum. 

- I begynnelsen gikk det ut på å finne ut av hva jeg skal gjøre, jeg hadde masse møter med folk og diskuterte planer med ulike arbeidsplasser. Samtidig har jeg hele tiden vært veldig tydelig overfor meg selv på hva jeg ville og ikke ville i den prosessen.

Han sier det sikkert «er flere som lurer på hvorfor Pelle nå går tilbake til byråverdenen».

- Det er en gjennomtenkt avgjørelse. Vår bransje har et høyt tempo, man lærer nye ting hele tiden og man får jobbe med kunder som utfordrer en, og hvor man må gjøre alt man kan for at de skal lykkes. Fart, kunder, hyggelige kolleger og ikke minst egenutvikling gjør at det blir vanskelig å forlate bransjen.

Til tross for at det nå blir fart igjen, forteller Stensson at han også har satt pris på å kunne trene, slappe av og bruke tid på familien under karantenen. 

- Etter jeg fant ut av hva jeg skulle gjøre, har jeg hatt en rolig tid der jeg har gjort det jeg synes er gøy. Det har gått i tennis, løping og golf, mens siste delen av karantenen har vært en fin sommer med familien på ferie. 

- Du har jo hatt høy jobbaktivitet de siste årene, begynte det å krible i fingrene igjen før karantenen var over?

- Jeg tror de fleste synes det er deilig å slappe av, lade batteriene og gjøre ting som man synes er morsomt, men for meg og sikkert mange andre, er jobben en viktig del av livet. Det er der man leser nytt stoff, treffer nye, spennende mennesker og tar større del i voksenlivet. Avbrekket har vært suverent, men slik jeg er skrudd sammen er det fint å begynne å jobbe igjen etter syv-åtte måneder. 

- Nå som du også fikk litt tid og avstand fra Dentsu - var det fortsatt riktig avgjørelse for din del?

- Ja, selvfølgelig. Jeg står fast ved det jeg sa da. Jeg hadde en veldig fin tid i Dentsu, men med tanke på hva jeg helst ville gjøre og hvordan de utviklet seg, var det helt riktig å finne på noe litt annet, sånn som jeg nå skal gjøre i Oceans. 

- Vi kommer til å bevege oss inn i nye forretningsområder

Gründer og hovedaksjonær i Oceans, Jan Christian Fosseidbråten, er veldig fornøyd med å ha sikret seg Stensson på laget. Han forteller at det har vært en langsom prosess. 

- Jeg har fått inntrykk av at det har vært mange om beinet. Han er jo veldig annerkjent, og har blant annet blitt kåret til en av bransjens best likte ledere. Han er en people- og business-person, og jeg kan ikke få han fort nok ombord, sier Fosseidbråten til Kampanje. 

Han understreker samtidig at han har vært opptatt av å gjøre prosessen ryddig, og ikke gå ut med noe før karantenen til Dentsu nærmet seg slutten. Som tidligere nevnt går den ut 1. september, og da vil Stensson være tiltenkt en partnerrolle i selskapet. 

- Hvor stor eierandel får han?

- Det kommer også litt an på hvordan ting utvikler seg de neste to-tre årene. Han blir hvert fall en seniorpartner, det kan du si. 

- Hvilket signal sender Oceans til resten av byråbransjen i Norge med denne ansettelsen?

- Jeg håper og tror at de tenker vi er offensive, at vi klarer å tiltrekke oss veldig attraktiv kompetanse og at vi kommer til å bevege oss inn i nye forretningsområder.

Ikke unaturlig:

Dentsu-sjef Paal Fure ser ikke mørkt på å konkurrere mot sin tidligere kollega. Han forteller at de er godt forberedt på en tilspisset konkurransesituasjon.

Fure: - Han er en vaskeekte byrågubbe

Dentsu Norge-sjef Paal Fure er ikke overrasket over at Pelle Stensson har funnet seg ny jobb i byråbransjen. 

- Han er en vaskeekte byrågubbe. Pelle har bred og lang erfaring som mange kunne hatt nytte av, men byråbransjen er hans hjemmebane, sier Fure til Kampanje. 

Han ser et markant skifte i bransjen der flere miljøer som tidligere har vært spisse, brer seg ut. 

- Tror du Oceans blir en større konkurrent til Dentsu nå?

- Utviklingen i bransjestrukturen gjør konkurransen skarpere for alle. Det pågår en intensivering av bransjesituasjonen. Det er noe vi i Dentsu har planlagt for i årevis.

- Pelle får ansvaret for å følge opp selskapene som er i fart

Det er ingen tvil om at Oceans har blitt bredere de siste par årene. I dag består konsernet av selskapene Los & Co (Oslo og Drammen), Neue, Gnist, TBA og Modulær. Stensson trer som nevnt inn som leder for de tre førstnevnte, mens Fosseidbråten vil ha ansvar for TBA og Modulær. Foruten at mesteparten av tiden hans går med på kunder, vil Fosseidbråten nå jobbe aktivt mot å finne og skape ny business for Oceans.

- Jeg vil fortsatt jobbe mesteparten av tiden min med kunder, men jeg skal også drive med forretningsutvikling. Om vi kjøper oss inn i selskaper, er det jeg som skal bruke tid på de. Når de nye intiativene eventuelt er modne, vil de kanskje bli lagt innunder Pelles ansvarsområde, forteller han til Kampanje. 

Fosseidbråten peker på at Oceans i løpet av pandemien har vokst med flere selskaper, og «at det har blitt for mye for en person å følge opp, i tillegg til å jobbe med kunder».

- Pelle får ansvaret for å følge opp de selskapene som vi vet er oppe i fart, og det passer hans konsernerfaring bra. Jeg har mer gründererfaring og vil bruke min kompetanse på nye intiativer og inntektsstrømmer. Jeg sitter 90 prosent av tiden med kunder, og ti prosent md forretningsutvikling. Da blir det ikke mye tid igjen til å ta ytterligere steg. Det vil Pelle hjelpe til med nå. 

Fosseidbråten opplyser for øvrig at han blir sittende som styreleder i alle Oceans-selskapene, mens Stensson vil følge opp selskapene han nå får ansvar for på daglig basis. 

Pelle Stensson klar for ny jobb etter syv måneder på sidelinjen: - Alltid litt risiko når man i min alder gir seg ut i det ukjente