Pelle Stensson slutter som byråsjef i Dentsu – takket nei til nytt jobbtilbud i gruppen

Nå vil han heller søke nye utfordringer utenfor mediebyråkonsernet.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Byrålederen i Dentsu Norge-nettverket, Pelle Stensson, slutter i konsernet han har vært en del av i nesten ti år. Det kommer frem i en melding fra selskapet hvor det også heter at Pelle Stensson gir seg i slutten av januar neste år.

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Dentsu, sier Stensson i en melding.

Han startet som administrerende direktør i gruppens største mediebyrå, Carat, og var det i fem år før han tok over som sjef for alle byråets selskaper, tjenestetilbud og kunder.

- Jeg har fått lov til å jobbe med mange veldig dyktige kunder og ansatte i dentsu og det er ikke tvil om at kunder, faglige utfordringer, byråkonkurranser og det å bygge «et godt lag» er det som driver meg og mitt engasjement. Jeg elsker faget og det å hjelpe kunder med å lykkes i å nå sine mål, sier han.

Stillingen min blir borte og det var helt i tråd med de globale endringene i konsernet og det kommer derfor ikke inn noen andre inn den stillingen etter meg Pelle Stensson, Dentsu Norge

Store omorganiseringer i Dentsu

Den siste tiden har det i Dentsu vært gjort en del større omorganiseringer der blant mediebyrået Vizeum ble fusjonert inn i Iprospect. I meldingen fra Dentsu heter det at byrånettverket «gjennomfører en stor global transformasjon av virksomheten og at dette er en restrukturering som omfatter endringer i byråportefølje og ledelsesstruktur».  

Dette får også konsekvenser for norske Dentsu og for Pelle Stensson og hans rolle i selskapet som ikke lenger «vil bli videreført». Stensson skal ha fått tilbud om en ny stilling, men valgte å takke nei til dette.

- Hva fikk du tilbud om?

- Vi har i prosessen diskutert flere muligheter men etterhvert utkrystalliserte det seg ett helt konkret og seriøst tilbud, men hva det var ønsker jeg ikke å kommentere. Det jeg kan si utover det, er at stillingen min blir borte og det var helt i tråd med de globale endringene i konsernet og det kommer derfor ikke inn noen andre inn den stillingen etter meg, sier Pelle Stensson til Kampanje.

- Når ble dette en diskusjon?

- Dentsu har gjennom de siste 18 månedene drevet med en global transformasjon der jeg selv har vært med på å slå sammen byråer, bygge opp nye kompetanseenheter og effektivisere driften. Etter hvert ble det også tydelig at min egen rolle i selskapet ble en naturlig del av denne vurderingen. Jeg har derfor brukt høsten til å vurdere min egen fremtid i Dentsu, sier han

Stensson sier til Kampanje at han heller vil gå videre til nye utfordringer utenfor Dentsu.

- Dentsu går mot en mer global og sentralisert styring og i den nye rollen jeg er tilbudt, ser jeg ikke samme muligheter for å gjøre det jeg brenner mest for. Det gjør at jeg heller vil ta steget ut for å få tid til å finne ut hva som fremtiden vil gi av muligheter, men jeg er veldig engasjert i kunder og det er mange kunder i Dentsu jeg kommer til å savne.

- Hva skal Pelle Stensson gjøre nå?

- Jeg jobber ut januar for å avslutte prosjekter jeg er involvert i men etter det er det ganske tomt i kalenderen, det er vel første gang på 25 år. Så får vi se hva som dukker opp av nye muligheter. Det kjennes veldig rart ut, men selvfølgelig også spennende, sier han.

Les også: Vizeum-sjefen sluttet i Dentsu - nå blir Kristin Brimi ny sjef for landets mediebyråer

Mister nestsjefen:

Toppsjefen for Dentsu i Norge og Nord-Europa, Paal Fure, sier han vil ta over flere av oppgavene til Pelle Stensson. - Jeg vil ta ansvaret for deler av de nåværende oppgavene til Pelle, sier han.

- Han er en fantastisk leder

Paal Fure, som fortsetter som administrerende direktør for Dentsu Norge og for Dentsu Nord-Europa «vil ta ansvaret for deler av de nåværende oppgavene til Pelle og i tillegg fordele resterende oppgaver på eksisterende organisasjon i den nye strukturen».

- Pelle er en fantastisk leder som jeg vil savne som kollega, og som jeg er helt sikker på vil lykkes også videre. Hans energi og fokus vil garantert skape verdi for næringslivet, sier Fure.

Dentsu sier byrågruppen under Stenssons tid «har gjennomgått kontinuerlige endringer».

- Det har sørget for at vi er blant landets ledende og største fagmiljøer innen moderne markedsføring. Mye av dette har Pelle vært helt sentral i. Jeg vil takke Pelle for hans enorme innsats, bidrag og resultater. Dentsu står meget sterkt i markedet i dag og vil også med de planlagte endringene stå meget godt rustet for fremtiden, sier Fure.

Paal Fure sier han ikke ønsker å gå nærmere inn på hva slags tilbud som Pelle Stensson skal ha fått.

- Nei, det ønsker jeg ikke å gå inn i, men det var både i Norge og utenfor landet, sier han.

Fure sier han nå mister en av sine beste menn når Stensson går videre.

- Det er en nær, kjær og veldig god kollega som nå slutter, men jeg respekterer og forstår hans beslutning.

- Du føler at du strakk deg langt for å få Stensson til å bli?

- Vi utforsket alle de mulighetene som var reelle, sier han.

Han sier omorganiseringene som Dentsu-konsernet nå gjennomfører handler om å tilpasse seg et mer globalt marked samtidig som selskapets forretningsområder tydeliggjøres. Disse områdene er i dag medier, kreativitet og det som på bransjespråket kalles CXM (engelsk forkortelse, customer experience management, red. anm.) og byråene som inngår her er de tre mediebyråene Carat, Iprospect og Red Dentsu X, Isobar og Merkle.

- Ligger det også et ønske om å spare penger her?

- Det er ikke motivet. Motivet er å tilpasse organisasjonen til den globale utviklingen, og det gjør vi gjennom en sterkere sentralisering. Vi gjør det for å redusere kompleksitet både for markedet og internt, sier Fure.

- Blir du en mer operativ administrerende direktør nå, og de respektive byrålederne dine mer administrative, nå som Stensson slutter?

- Nå er jeg ganske operativ allerede, men dette kommer naturlig nok til å påvirke hvordan jeg skal prioritere fremover samtidig som det også vil påvirke byråledernes prioriteringer fremover. Men vi ønsker disse endringene velkomne, sier Fure.

Pelle Stensson slutter som byråsjef i Dentsu – takket nei til nytt jobbtilbud i gruppen