Stein Rømmerud har de siste fem årene vært administrerende direktør for Coca-Cola og han har 20 års erfaring fra PR- og kommunikasjonsbransjen, fra Coca-Cola, Forsvaret og som avdelingsleder for merkevarer i PR-byrået Burson-Marsteller. Nå blir Rømmerud ny konserndirektør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i NorgesGruppen.

- Hvorfor slutter du i Coca-Cola?

- Nå har jeg vært 18 år i Cola-systemet, og fem år i den jobben jeg har nå, og da er det helt naturlig å etter hvert søke nye utfordringer. Dette er en spennende jobb i et spennende selskap, sier Rømmerud til Kampanje. 

- Hvordan har det vært å være sjef i Cola siste årene, med sukkeravgifter og økt fokus på helse?

- Det har vært en fantastisk reise i løpet av de 18 årene og jeg er veldig stolt av alt vi har oppnådd på bærekraft, samfunnsansvar og helse. En dreining i retning av mer sukkerfriprodukter og mer bærekraftige embalasje har vært en veldig givende og lærerik satsing og vi har oppnådd veldig mye på det området, så det er vi veldig stolte over, sier Rømmerud.

-Takknemlig og ydmyk
Rømmerud, som begynner i den nye jobben 1. april, er takknemlig for tilliten fra NorgesGruppen.

- Jeg er både takknemlig og ydmyk over å få denne tilliten fra NorgesGruppen, og gleder meg til å bli en del av laget i april. Gjennom mine år i bransjen føler jeg at jeg kjenner NorgesGruppen relativt godt, og håper jeg kan bidra positivt til konsernets fortsatte suksess i årene fremover, sier Rømmerud.

Han ser nå frem til å være med på selskapets reise videre. 

- Jeg er opptatt av å bygge videre på alt det gode arbeidet som er lagt ned på fagfeltet kommunikasjon og samfunnskontakt, og jeg personlig brenner særlig for områdene bærekraft og klima. Det er massivt imponerende hva selskapet har oppnådd her så langt, og jeg ser frem til å være med på reisen videre sammen med alle de dyktige medarbeiderne, sier Rømmerud.

- Hjertet ligger i kommunikasjon
Rømmerud sier det er veldig mye kommunikasjon i en toppleder-rolle på spørsmål om han har savnet å jobbe med PR og kommunikasjon.

- Så det har vært en styrke å ha med seg inn i rollen jeg hatt siste fem årene og jeg har vært tett på den kommunikasjonsfaglige agendaen vår hele veien. Samtidig ligger det faglige hjerteet mitt i kommunikasjon og PR-faget, det gjør det, sier Rømmerud.

- Sjef for Coca-Cola til kommunikasjonsdirektør i NorgesGruppen, er det et steg opp, ned eller til siden? 

- Det er to veldig spennende og veldig ulike jobber. NorgesGruppen er et stort selskap med over 40.000 ansatte, så det å gå inn i konsernledelsen der er en stor og spennende faglig utfordring, svarer Rømmerud.

Kampanje møtte Stein Rømmerud på NHO-konferansen i januar for å snakke om Coca-Colas neste trekk. Se video her:


- En positiv bidragsyter
Konsernsjef i NorgesGruppen, Runar Hollevik, sier han gleder seg til å få den rutinerte kommunikasjonsdirektøren med på laget. 

- Stein Rømmerud har lang erfaring både fra kommunikasjon og myndighetskontakt, i tillegg til solid bransjekunnskap. Med sin brede erfaring i dagligvarebransjen vil han være en positiv bidragsyter til å videreutvikle NorgesGruppen og fremtidens handleopplevelse, sier Hollevik.

Per Roskifte vil fratre som konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt, samtidig som Rømmerud tiltrer, og Roskifte vil gå over i en rådgivende rolle frem til sin pensjonering sommeren 2021, skriver NorgesGruppen.