Hilde Apneseth er ansatt som ny administrerende direktør i Radio Metro. Hun har vært salg- og markedsdirektør i Radio Metro siden 2016 og som key account i radiokanalen før det.

Fredag forrige uke ble det kjent at Svein Larsen gir seg som Radio Metro-sjef etter elleve år.

-  Gründerprosjektet Radio Metro er nå avsluttet og vi er inne i en mer ordinær drift og da kan andre overta dette, sa Larsen i forbindelse med avgangen.

Les mer: Slutter i Radio Metro: - Det har vært mange år i motbakke, men det har løsnet nå

Det ble heller ikke en vanskelig jobb å finne Larsens arvtaker.

- For styret har det vært et enkelt valg å lande på Hilde som ny leder av Radio Metro. Det blir på mange måter en naturlig overgang og gir selskapet den kontinuitet og forutsigbarhet som vi ønsker, sier styreleder Pål Roppen i en pressemelding.

Hilde Apneseth startet sin karriere som prosjektleder i P4 og har blant annet vært key account i Aftenposten, salgs- og markedssjef i Tellus Works Television og konsulent i Grey reklamebyrå.

- Det er viktig å ikke miste den morsomme og lekne kulturen i bedriften samtidig som driften må moderniseres og vi for fullt tar skrittet inn i den digitale fremtiden, sier Apneseth i pressemeldingen.

- Reklamemarkedet er usikkert og det det har vært flere år med uro og støy i radiobransjen. Jeg vil jobbe for at bransjeaktørene samarbeider bedre. Målet må være å få flere engasjerte og lojale lyttere, utvikle nye produkter for en ny tid, og øke omsetningen, i første omgang tilbake til tidligere nivå. Vi må fortsette å jobbe med politikerne og byråkratiet for å få best mulig rammebetingelser slik at arbeidsplassene i bransjen trygges. Vi skal ikke glemme at radio fortsatt har en viktig plass i det norske mediemangfoldet, fortsetter hun.