I starten av januar kunne Kampanje melde om at de siste medlemmene i ledergruppa hos McCann forsvant ut av reklamebyrået. Blant disse var prosjektleder Kristin Lien, som hadde sittet i ledergruppen i McCann siden mai 2015 – først i kraft av sin stilling som ansvarlig for prosjektlederne, deretter i kraft av stillingen som Head of Operations.

Etter til sammen 18 år i McCann er det nå klart at hun melder overgang til byråkonkurrenten Good Morning.

- Gjengen i Good Morning representerer en bredde innenfor kommunikasjons- og teknologifaget som jeg synes er stor stas å få bli en del av. Jeg gleder meg til å lære mer om teknologi og få bidra med min kunnskap og erfaring om kommunikasjon, prosjektstyring og kundesamarbeid. Jeg har et hjerte som banker for god kommunikasjon, og da Good Morning la til samfunnsengasjert i stillingsbeskrivelsen til den nye prosjektlederen i byrået, da måtte jeg søke, sier Lien.

Les også: Ledergruppen i McCann pulveriseres 

- Var både riktig og på tide
I byråsammenheng er 18 år på samme sted en spesielt lang tid. For Lien ble det derfor helt riktig å forlate McCann etter nyttår.

- Det har vært noen fantastiske år i McCann, og byrået har vært mye for meg i løpet av de årene jeg var der. Etter 18 år var det dog på tide, og riktig, å gjøre noe annet. Nå nyter jeg tilværelsen som ny på jobben, for det har jeg nemlig ikke vært siden jeg var 28 år, sier Lien til Kampanje.

- Ble avgjørelsen din om oppsigelse påvirket av dramatikken i byrået ved årsskifte?

- Når det gjelder McCann har jeg ingen flere kommentarer enn de jeg ga i januar. Jeg kjenner Good Morning godt fra før, og når jeg begynner her henger det sammen med at jeg applauderte da byrået tok et standpunkt til bærekraft og hvordan man kan skape vekst i det grønne skiftet. Det har stor appell til meg, og er et emne jeg synes er svært spennende. Når Good Morning var på utkikk etter en samfunnsinteressert prosjektleder med erfaring innen reklame og kommunikasjon, ble dette derfor en spennende mulighet jeg ønsket å gripe, sier hun.

I følge Good Morning har Lien samarbeidet tett med byrået i sin tid hos McCann.

- Da jeg skulle velge meg en ny arbeidsgiver var det med tanker om at bærekraft og det grønne skiftet ville gi arbeidsdagen retning, innhold og mening. Jeg har en merkantil og kommersiell bakgrunn, og er overbevist om at de grønne løsningene også må være lønnsomme, sier Lien.

Får samme tittel hos Good Morning
Good Morning ansetter nå Lien i stillingene senior prosjektleder og Head of Operations - de samme som hun hadde i McCann.

- Titlene er like, men byråene tilbyr to ulike miljøer. Good Morning har et digitalt produksjonsmiljø som er best i sitt marked. Så har de lagt kommunikasjon på toppen av dette, og det er her jeg kommer inn med min erfaring og kompetanse. Å sitte tettere på et teknologisk miljø blir en fin kombinasjon med min erfaring fra reklame og kommunikasjon, sier Lien.

Byråleder i Good Morning, Eirik Fjellaksel, er godt fornøyd med å få Lien i stallen.

- Kristin har gjennom 18 år i McCann har hatt ansvaret for noen av de største kundene i norsk reklamehistorie. Good Morning er i vekst, og med hennes imponerende bakgrunn var det ikke noe å lure på, forteller byråleder, Eirik Fjellaksel.

Good Morning teller nå 15 ansatte i Norge og 6 i Georgia innenfor fagområdene prosjektledelse, strategi, kreativitet, design, utvikling, performance og innholdsproduksjon.