Tirsdag kunne TV 2-ledelsen løfte sløret av den største merkevareendringen mediehuset har gjort siden kanalen først gikk på lufta i 1992. Den nesten 30 år gamle logoen, som kun har gjennomgått mindre justeringer til nå, er lagt på skraphaugen til fordel for et flunkende nytt to-tall.

- Vi endrer logo fordi TV 2 de siste årene har tatt store skritt innen det digitale og innenfor strømming uten at merkevaren har hengt med. Derfor må vi sørge for at vi ikke bare er, men også oppleves som, det digitale innholdsuniverset vi har blitt, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Kampanje.

Les mer: Vraker snart 30 år gammel logo – slik skal «nye» TV 2 se ut 

- Verst hvis ingen bryr seg
Men det er ikke alle som henger helt med på endringen, noe TV 2-ledelsen kanskje hadde forutsett ettersom de valgte å informere kulturminister Abid Q. Raja om endringen før den ble offentlig.

- Det er nesten alltid noen som mener noe om endringer av merkevare, identitet og logoer, men det aller verste er hvis ingen bryr seg. Folk må bry seg om journalistikken og programmene våre. Der ligger nøkkelen til en god fremtid for TV 2, sier Sandnes.

I sosiale medier er det spesielt «bruddet» i logoen, eller det at midten av to-tallet rett og slett har forsvunnet, som har fått oppmerksomhet.

«Den nye TV 2-logoen ser ut som den er tynget av noe», skriver Mads Løken. «Første assosiasiasjonar då eg såg den nye logoen til #tv2:  Demontert eller solnedgangsverksemd», skriver Berit Rekve. Andre sammenligner den med den gamle informasjonsplakater om at det er teknisk feil på sendingen.

- Betyr null og niks
Heller ikke i TV 2 Nyhetenes eget kommentarfelt på Facebook er det i skrivende stund mye ros å få. Der har det kommet inn 400 kommentarer, og de aller fleste er negative. «Fullstendig anonym. Kunne like gjerne vært en strømleverandør eller teleoperatør. Hvorfor er vel etablerte selskap besatt på å hive logoene alle kjenner på dynga?» skriver én der.

Dosent Trond Blindheim ved Institutt for markedsføring på Høyskolen Kristiania forstår heller ikke hvorfor TV 2 går til det skrittet og endrer logo.

- De kommer ikke tettere på publikum ved å endre logo. Da er det programprofilen de må gjøre noe med. For TV-seere betyr logoen deres null og niks, sier han til Kampanje.

Blindheim synes ikke selv at den nye logoen er en forbedring.

- Jeg liker den gamle logoen bedre, men jeg er ingen logoped, understeker han.

- TV 2 har også etablert en ny strategi. Kan det være fornuftig å gjøre en større visuell profilendring i forbindelse med en ny strategi?

- Man trenger ikke ny logo fordi man endrer strategi. Når selskaper blir oppkjøpt eller går inn i en allianse med en større partner, er det derimot vanlig skifte både navn og logo. I markedsføring er det dessverre slik at det første man tyr til ofte er det siste som hjelper.

TV 2: - Glade for at folk bryr seg
TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav Sandnes, mener engasjementet som nå kommer for dagen, enten det er ris eller ros, utelukkende er av det gode. 

- Vi er veldig glade for at folk bryr seg om TV 2 og TV 2s logo. Tenk hvor kjedelig det hadde vært hvis det ikke var et skikkelig engasjement rundt merkevaren vår. Samtidig er det vanskelig å tenke seg en stor merkevareendring som utelukkende blir hyllet. Det tar tid å venne seg til noe som er nytt og det er helt streit at det er noen som ikke liker det vi gjør, men når det er sagt så er det også mange som har kommet med positive tilbakemeldinger. Nå skal vi gi dette litt tid så får vi ta en sjekk på Kampanje om ett år om den nye TV 2-logoen fortsatt er en stor sak, sier Sandnes til Kampanje.

- Du var forberedt på reaksjoner, er tilbakemeldingene innafor hva du så for deg?

- Det er som vi hadde forventet og vi ser at det er et stort spenn. Noen av de eksemplene du trekker frem er de mest kritiske, men så er det også de som det er kult, friskt og at det signaliserer et taktskifte for TV 2 og at vi med dette fremstår som offensive, sier Sandnes.

Har fått reaksjoner internt
I dag ble logoen presentert for TV 2s mange hundre ansatte på en større internsending der blant andre Olav Sandnes sammen organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand viste frem den nye logoen for første gang.

- Hvordan var reaksjonene internt?

- Vi hadde en del av de som jobber i TV 2 med oss i dag på skjermen og vi så reaksjonene deres. Det var nok som folk flest. Det er mye kjærlighet til den eksisterende merkevaren i TV 2 og da kommer det også naturlig nok ulike reaksjoner. Også jeg har mye kjærlighet til TV 2-merkevaren vi har i dag og det tok tid å venne seg til den nye. Men mange går også rett på og sier dette er nytt og modig og det at det er riktig at vi nå flytter på oss, sier Sandnes.

Det er designbyrået Bold, som er en del av North Alliance-systemet, som har stått bak den nye visuelle identiteten til TV 2.