Try Design ble etablert i januar i år, og selv om våren har vært utfordrende av naturlige årsaker, er leder Tonje Jæger veldig fornøyd med oppstarten og sine nye kollegaer.

- Det er ikke alle nyetablerte fagmiljøer forunt å tiltrekke seg så mange dyktige designere som vi har lyktes med. Vi har samlet et solid team med bakgrunn fra Norges beste designbyråer- og miljøer innen visuell identitet og pakningsdesign. Når de har valgt oss, tilfører det Try-huset en unik kompetanse, sier Jæger.

Med seg på laget har Jæger fått Andreas B. Sogn, Bendik Høibraaten, Håvard Bergo, Erling Andersen og Marie Skajaa Sandegren.

Ambisjonen er å oppbemanne med ytterligere fire ansatte innen jul.

- Fra null til ti i løpet av ett år er offensivt, men det skal vi klare, sier hun.

Andreas B. Sogn kommer fra stillingen som Creative Lead i SDG, Bendik Høibraaten fra stilling som senior designer i Bold, Håvard Bergo har drevet eget designbyrå med både nasjonale og lokale kunder, Marie Skajaa Sandegren er prosjektleder fra Dinamo Design og Erling Andersen er designrådgiver hentet fra Try Reklame. 

- Try har i en årrekke levert unike og prisvinnende arbeid innen ulike fagområder. Jeg ble umiddelbart interessert da jeg hørte om design-satsingen. Tanken på å få jobbe i et stort og tverrfaglig hus åpner opp utallige muligheter for å skape moderne merkevarer i samarbeid med ulike fagdisipliner, sier Andreas B. Sogn.

Tonje Jæger har fått ansvaret med å bygge opp og lede Try-husets satsing på strategisk design. Hun kommer sist fra jobben som designrådgiver i Dinamo og før det som kreativ leder i Scandinavian Design Group. 

Les mer: Slutter i Dinamo for å jage designkunder i Try

Design-satsingen er lagt under Try Apt, som ledes av Trine Harnes. Hun tror noen har vært skeptiske til hvorvidt et reklamebyrå vil lykkes med strategisk design.

- Noe som ikke er så rart – det finnes flere eksempler på reklamebyråer som har prøvd og feilet. Det som gjør Try-huset annerledes er integreringen av ulike design-, tech- og kommunikasjonstjenester under samme tak. Hvis noen fortsatt skulle være i tvil, er det en god stund siden Try bare rommet reklame. I dag, og med Try Design godt i gang, er Try-huset Norges største fullverdige kommunikasjonshus.