I forbindelse med den store navneendringen og skifte av visuell identitet har OsloMet, som er en forkortelse for Oslo Metropolitan University, valgt å bytte ut alle byråavtalene sine.

Det tidligere navnet Høyskolen i Oslo Akershus (HiOA) blir historie fra og med skolestart i august, og det er de fire byråene Hyper, Uniform, Redink og Omg som sammen får ansvar for alle kommunikasjonselementene til skolen fremover.

Dermed velger OsloMet å gi hele kommunikasjonspotten til Allers byråsatsinger. Ut av samarbeidet går Creuna som hadde ansvaret for nettsidene frem til de nye avtalene trådte i kraft. 

- Vi inngikk en ny rammeavtale både fordi eksisterende rammeavtale gikk ut, men også fordi vi skulle i gang med to store prosjekter, sier kommunikasjonsdirektør på OsloMet, Sverre Molandsveen.

Avtalene er delt i to hvorav det å utvikle profil for, lansere og markedsføre det nye universitetet er ett av dem. Det andre å utvikle nye nettsider.

- Da var det hensiktsmessig med en bred rammeavtale som dekket alle de tjenestene vi trenger til disse store prosjektene, og der flere spesialiserte byråer gjerne samarbeider, sier han.

Det er Hyper som blir leder av konstellasjonen for den helhetlige rammeavtalen. De skal bistå med markedsføring, lansering og utvikling av profil, som har et budsjett på 15 millioner kroner.

Om den nye profilen til universitetet sier Molandsveen:

- Vi er kjempefornøyde med den nye visuelle profilen. Vi synes den er stilren og moderne, og skiller oss ut fra de andre universitetene i landet. Vi ønsker å være et velferdsuniversitet hvor de viktigste utdanningene fortsatt vil være lærerutdanningen og sykepleierutdanningen. Da var det viktig med en ny profil som skiller oss ut som nettopp dette, og det synes vi absolutt at den nye profilen vår gjør, sier han.

Glad for at OsloMet skapte debatt
Da Kongen i statsråd vedtok HiOAs nye navn 12. januar i år skapte det fort debatt.

NTNU-professor Oscar Amundsen kalte det «søvnig språkføring» og «et grelt eksempel på tomhetens triumf», og språklig rådgiver Paal Uvaag uttalte til Morgenbladet at det var «til å rødme av». Molandsveen er derimot glad for at navnet skapte debatt.

- Noen var uenige, men mange var også enige. Vi synes OsloMet har etablert seg godt nå, og at de fleste har begynt å bruke det nye navnet. Det viser også målingene fra mediedekningen hvor vi ser at mesteparten av mediene omtaler oss som OsloMet. At det har vært noe kontrovers og uenighet har gitt oss mye oppmerksomhet, og det har gjort at navnet etablerte seg raskt. Sånn sett ga diskusjonene oss faktisk en god drahjelp, sier Molandsveen.

Slik vil den nye profilen til OsloMet se ut: