Totalt ble det delt ut 13 gull, 11 sølv, 14 bronse og 16 diplomer i Gulltaggens 13 kategorier i år. I tillegg kommer «Best in show», Cannes Young Lions Digital og den gjeve Æresprisen.

Les også: Anti-talenter til topps i Gulltaggen – klare for Cannes neste år

Når INMA nå for 22. år på rad, med Amedia Marked som sponsor, løfter de beste digitale kommunikasjonsjobbene og byråene som står bak dem, er det stor grunn til å være optimistisk for fremtiden.

- Årets gull-jobber er både nyskapende, kreative og gjennomførte - og bør være til inspirasjon for resten av bransjen, sier daglig leder Camilla Grund i INMA.

Gulltaggen er en årlig konkurranse som skal inspirere til kreativ bruk av teknologi og digitale flater ved å hedre arbeider som har utmerket seg gjennom nytenkning, kreativitet og godt håndverk.

Og totalt 40 jurymedlemmer har kommet frem til gull-vinnerne. Mer om juryene finner du her.

Mange fikk velfortjent heder og ære. Her finner du den komplette oversikten over fordelingen av gull, sølv, bronse, diplomer og andre utmerkelser under årets utgave av Gulltaggen.

Her kan du se hvorfor de som vinner blir vinnere - og hva som er blitt gjort:


Beste Innholdsmarkedsføring
Gull til Try for jobben «Who Run The World» for kunden DNB.

Årets nyskapning - innholdsmarkedsføring
Her ble det ikke delt ut noe gull, og om det sier juryen:

- For å dele ut gull i kategorien nyskaping mener juryen at bidraget må være innovativt innenfor innholdsmarkedsføring som kategori. Bidragene i år er alle kreative, bygger på gode strategier og kan vise til solide resultater, men de mangler likevel innovasjonen vi mener en gullkandidat bør ha. En samlet jury velger derfor å ikke dele ut gullet i denne kategorien i år. Vi håper bransjen kan fortsette det gode arbeidet. Kanskje vil 2020 være det året hvor vi får en gullkandidat i kategorien Årets nyskaping?

Manus gikk dermed til topps med sølv for jobben «Årets viktigste låt» for VG.

Influencer marketing
Gull til Anorak for jobben #signaturkolleksjonen utført for Amnesty.

Håndverk - innholdsmarkedsføring
Gull til Forsvarets mediesenter.

Sosiale Medier - reklame og kommunikasjon
Gull til jobben «422 Livsviktige Facebookfilmer» for Røde Kors.

Online Video - reklame og kommunikasjon
Gull til Anorak med «Sånn føles det» for Komplett.

Enkeltarbeid – reklame og kommunikasjon
Gull til Pol med «Ringevikar på Hamar» for kunden Norsk Tipping.

Integrert Kampanje – reklame og kommunikasjon
Gull til Nord DDB for kampanjen «Stjel våre kunder» for McDonalds.

Håndverk Design
Gull til HyperRedink med kampanjen «Demo – et rollespill om demokrati og demokratiske verdier» med Stortinget som oppdragsgiver.

Produkt og tjenester
Gull til Confrere for jobben «Confrere».

Kreativ Bruk av Teknologi
Gull til byrået Blank for «SAS Skien» med Chirag Patel & Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid/Karpe som kunder.

Enkeltarbeid mediestrategi
Gull til Try med sin «422 Livsviktige Facebookfilmer» for Røde Kors.

Kampanje mediestrategi
Det ble utdelt to gull i år.

Det ene gullet gikk til Vizeum og DNB for jobben «#huninvesterer».

Det andre gullet gikk til Starcom og Burger King.

Daglig leder Camilla Grund i INMA, som arrangerer Gulltaggen, er stolt av bransjen og gleder seg over at nivået på arbeidene var så bra i år.

- Det er ingenting som gjør meg mer glad enn å se at det lages så mye bra som virkelig gir verdi for norske bedrifter. Vi i menigheten vet jo at teknologien åpner opp for så utrolig mange nye muligheter for verdiskapning og kreative muligheter. Men en ting er å si og mene det, noe helt annet er å klare å utnytte det i praksis. Jeg får alltid en aha-opplevelse, og merker at jeg blir barnslig stolt – og litt misunnelig – når jeg ser hva kreatørene klarer å finne på med de rammebetingelsene som er. Mange av årets jobber er av så høy kvalitet at jeg virkelig skulle ønske at jeg hadde vært en del av det selv, innrømmer INMA-sjefen. 

Camilla Grund ser nå fremover til neste års Gulltaggen.

- Dette ar vært et rimelig spesielt Gulltaggen-år hvor vi har måttet tenke nytt for å ro det hele i land. Det føler jeg at vi har klart - men vi har lært mye underveis - og til neste år satser vi på å kombinere to fantastiske goder - nærhet og samling av bransjen til en stor festfeiring, og trøkk på synlighet av dem som utmerker seg i konkurransen.  Nå skal vi ha fokus på å ta Gulltaggen ytterligere steg videre, avslutter Camilla Grund.