Ambisjonene er det ingen ting å si på. Begge har de lyst til å gjøre karriere innen reklamebransjen. Starten har vært veldig god.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra til at Anti blir Norges beste reklamebyrå de neste årene, før vi starter vårt eget byrå i 2030. Per prater om å starte Anti Portland siden de har gode sykkelruter der, forteller Sæle med et smil.

- Jeg vil fortsette å jobbe kreativt så lenge som mulig, og drømmer selvfølgelig om å starte eget byrå en dag. Men først vil jeg lære så mye som mulig, sier Moe.

Nå skal de representere Norge i Cannes. Første seier er innkassert.

- Det eneste som ligger over Young Lions er jo voksen-Lions, men det regner vi med å måtte vente noen år med...

Team hjemme og på jobb

Det forteller Sollin Sæle og Per Berge Moe som reiser til Cannes Lions for å representere Norge når unge kreatører fra hele verden møtes i konkurransen Young Lions Digital neste år. Sæle og Moe er et team på jobben hos Anti, og de er samboere privat.

Les også: Anti-talenter til topps i Gulltaggen – klare for Cannes neste år

- Jeg tror noe av grunnen til at vi nådde til toppen var at vi ikke var så opptatt av hvilken digital løsning som kunne løse problemet, men mer av hvordan vi kan løse problemet uavhengig, og dernest knytte dette til en digital løsning, sier Per Berge Moe.

Per Berge Moe er 26 år. Han kommer fra Stavanger, og har utdanning fra Fatamorgana Danmarks fotografiske billedkunstskole og en bachelor i Art Direction fra Westerdals.

Sollin Sæle er 2 år yngre enn Per, og fra hovedstaden. Hun fullførte sin Art Direction på Westerdals i 2019. Slik tenker hun i forbindelse med seieren i Gulltaggen.

- Vi var veldig opptatt av å stille oss selv spørsmålet “… hadde vanlige folk virkelig brydd seg om dette?” under arbeidet med briefen. Å holde fokus på at vi må lage noe som skal fungere i virkeligheten, også i konkurranse- og pitch-sammenheng, gjorde at vi holdt motivasjonen oppe - selv under den usikre tiden da vi jobbet med briefen i mars. Det var nok også en stor fordel det at vi bor sammen og kunne holde tempoet oppe hjemmefra på tross av covid-19, innrømmer Sollin Sæle.

Teamet fra Anti hadde forventninger om beintøff konkurranse her hjemme før de stilte og etter hvert vant.

- Jeg hadde forventninger om at det var skyhøy konkurranse siden bransjen er full av flinke team under 30 år, forteller Per Berge Moe.

- Young Lions er nok det som ligger øverst på ønskelisten for oss akkurat nå, siden dette er det første året vi kan delta. Det noe helt spesielt med å delta i en konkurranse som Young Lions der du ikke må hensynta noen andres meninger enn dine egne. Da føles det jo ekstra digg å vinne, fortsetter Sollin Sæle.

Styrker og svakheter

Sæle og Moe er unge i det kreative faget og vet at de fremdeles har mye å lære. Samtidig har de kommet svært godt i gang – både i forhold til utdanning og praktisk erfaring.

- Mine største styrker er nok at jeg har høy selvdisiplin og er optimist, og at alt av visuelle ting går relativt raskt siden jeg har bakgrunn fra design. Svakheten min er at jeg er helt fersk og sikkert ikke kan noen ting om masse ting. Så å få muligheten til å dra til Cannes og lære mer er akkurat det jeg personlig trenger nå, sier Sollin Sæle

- Mine styrker er vel at jeg har veldig mange ideer som jeg må få ut av hodet. Jeg må nok bli bedre på å sortere dem før jeg kaster dem over på Sollin, innrømmer Per Berge Moe.

Nå gleder de seg stort til Cannes-tur i 2021. De har forventninger – ikke bare i forhold til selve resultatet.

- Jeg håper jeg møter så mange flinke unge kreatører som mulig – og som utfordrer meg til å tenke nytt om hvordan jeg ser på reklame. Føles litt som å ha blitt tatt ut på et slags landslag, så det er veldig kult, sier Per Berge Moe.

- Jeg har ikke klart å finne så mye innhold fra Cannes på YouTube, og det er jo et tegn på at innholdet er for bra til å være gratis. Så jeg har høye forventninger. Vi er veldig takknemlige for at vi får dratt i det hele tatt, vi trodde egentlig prisutdelingen skulle bli avlyst. Dette betyr mye for oss. Det føles litt som å være på juniorlandslaget i reklame. Det er viktig med konkurranser som dette for å bli påminnet at det finnes andre folk som bryr seg like mye om reklame som oss. Det er en stor motivasjon for de neste årene, presiserer Sollin Sæle.

Stas med unge og kreative

Daglig leder Camilla Grund i INMA synes det er stas å se unge kreative talenter blomstre – og gleder seg til å følge teamet fra Anti videre i Young Lions Digital og i fremtiden.

- Hovedgrunnen til at INMA samarbeider med Young Lions er fordi vi ønsker å løfte frem unge, engasjerte nykommere i bransjen. Ferske talenter har dessverre ofte dårligere muligheter til å hevde seg i de tradisjonelle konkurransene, fordi de har færre jobber å vise til. Young Lions gir de unge en fantastisk mulighet til å virkelig vise hva som bor i dem av kreativitet og kunnskap – og å komme helt til topps her kan bety mye både for egen selvtillit og videre karriere, sier Camilla Grund.

- Det blir kjempegøy å følge Sollin og Per i konkurransen i Cannes – og jeg lover å være en av de første som reiser over, drar på meg sykkel-outfiten og svinger innom Anti Portland for å heie videre når den tid kommer i 2030, avslutter INMA-sjefen.