Atea tilbyr InDesign gjennom lisensen Adobe Creative Cloud for Team, CCT. CC-2015 som er siste versjon av Creative Cloud, har forbedret ytelsen betydelig.

- Etter de nye oppgraderingene fra Adobe, har InDesign blitt ti ganger raskere enn det var før, sier Haug. Det betyr at 2015 versjonen er langt hurtigere og dermed gir deg lagt bedre effektivitet i arbeidet sammenlignet med tidligere.

I skyen eller på server?

- Noen er fortsatt skeptiske til at data ”svever” i skyen. Med CC-2015 installerer du fortsatt programmene lokalt på din datamaskin, og dermed har du full kontroll på administreringen av programmene der, men du får samtidig muligheten til å speile dataene dine i skyen om du ønsker dette. Dette gir deg muligheten til å jobbe på flere ulike maskiner. Og det gir deg større valgfrihet. Med data i skyen kan du for eksempel sitte på hytta å jobbe hvis du skulle ønske det, eller du kan utnytte tiden godt på en forretningsreise, på et hotell, eller ventetiden på en flyplass, uten normal tilgang til bedriftens server eller eventuell gjenstridig brannmurproblematikk. Dermed får du tatt unna viktige arbeidsoppgaver uansett hvor du er, forteller Haug.

Større frihet for sluttbruker

Tidligere var det ofte slik at nødvendige oppgraderinger ble foretatt av en IT-avdeling. Nå er hovedregelen at sluttbrukeren selv har større mulighet til å foreta oppgraderingene, fordi de gjøres via internett. - Tidligere kom ofte alle oppgraderingene oversendt i patcher, som en samling av flere nye oppgraderinger samtidig.  Brukerne var ofte dårlige til å laste ned patchene og viktige oppgraderinger som for eksempel dreide seg om bedre sikkerhet ble dermed ikke alltid tatt i bruk. Nå kan sluttbrukeren selv foreta oppgraderingene, eller IT-avdelingen kan foreta en styrt oppgradering. I Adobe CC-2015 er det en egen knapp på programkonsollen hvor sluttbrukeren selv trykker på knappen for å gjennomføre nye oppgraderinger, og dermed installerer oppgraderingene selv, forklarer Haug.

- Endringene gjør det mer oversiktlig for sluttbrukeren og det er lettere å forsikre seg om at siste versjon er installert. Dersom det skulle oppstå en sikkerhetstrussel er det dermed også enklere å gardere seg mot den. I tillegg får du raskt støtte for nye mobile enheter, eller for nye formater, sier Haug, og oppsummerer:

- Adobe CC-2015 har ført til langt mer fornøyde, kreative brukere.

For mer informasjon om Adobe Creative Cloud, sjekk www.atea.no/CCT