2014 er blitt preget av betydelige utfordringer for en rekke aktører i reklame- og mediemarkedet. Særlig er de papirtunge mediehusene blitt kraftig rammet av massivt annonsefall.

Neste uke kommer nyher om medie- og reklamerikets tilstand. For tirsdag 2. desember slipper IRM prognosen for reklamemarkedet 2014 og 2015 på Kampanjes frokostseminar.  IRM lager den mest omfattende reklamestatistikken i Norge og deres rapporter blir finlest av aktørene i markedet. IRM-sjef Madeleine Thor forteller at analyseselskapet er inne i sluttspurten i arbeidet med prognosen. Utsiktene er for 2015 er mørke, røper hun.

- Tredje kvartal ble veldig svakt, mørke skyer tårner seg opp på reklamehimmelen og det vil naturligvis påvirke våre prognoser for resten av 2014 og reklameåret 2015, sier Thor til Kampanje.

Hun varslet nylig at 2014 sannsynligvis kommer til å bli omtalt som det året da det digitale skiftet slo inn i mediemarkedet med full kraft. Markedet falt med 4,6 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor, og det er det største reklamefallet IRM har målt siden lavkonjunkturen som følge av finanskrisen i 2009.

Les også: Største reklamefall siden finanskrisen

På Kampanje-eventet førstkommende tirsdag blir det også debatt om utviklingen og mulighetene i reklamemarkedet. I panelet sitter blant andre annonsedirektør Per Håkon Fasting i Schibsted, forhandlingssjef Jarle Thalberg i Aegis Media, kommersiell direktør Bjørn Solvang i SBS Discovery, Nettavisen-sjef Gunnar Stavrum og IRM-sjef Madeleine Thor. Panelet skal ta temperaturen på et reklamemarked i sengeleie.

-  Dette tror jeg blir en høyaktuell, spennende og interessant debatt, med nye reklameprognoser og et krevende 2014 som bakteppe, sier Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger, som skal lede debatten.