I ettermiddag skrev Kampanje om advokat og tidligere NRK-jurist Jon Wessel-Aas' vurdering av hva som vil være det sannsylige utfallet dersom Kongehuset går rettens vei mot Se og Hør for ukebladets publisering av reportasjer fra Kongefamiliens ferier på Korsika og St. Barts. Wessel-Aas mener Kongehuset vil stå sterkt i en slik sak, basert på tidligere avgjørelser i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

- Jeg tror jeg kan si at Se og Hør har gått over grensen, slik jeg oppfatter dommene fra Strasbourg, sa Wessel-Aas til Kampanje.

- Har offentlighetens interesse
Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad tror ikke Wessel-Aas kan ha lest reportasjene deres særlig nøye før han konkluderte.

- Hvis advokat Wessel-Aas hadde lest reportasjene før han uttaler seg, ville han funnet ut at de inneholder klare nyhetspoenger og at de har offentlig interesse. Inngangen til feriereportasjen fra Korsika var kongefamiliens bruk av kongeskipet Norge, som bemannes, drives og vedlikeholdes av Sjøforsvaret, skriver Arnstad i en e-post til Kampanje.

- Strandhugg på offentlig strand
Hun påpeker videre at besetningen på kongeskipet «Norge» i sommersesongen består av 54 personer - 18 befal og offiserer og 36 menige, og at Se og Hør av disse åraskene ikke mener Korsika-ferien til Kongefamilien kan karakteriseres som en privat ferie.

- I tillegg kommer politiets sikkerhetsopplegg rundt reisen. Vi mener at leserne har krav på å få vite hvordan offentlige midler forvaltes. Det er også et nyhetspoeng at hele familien er sammen på cruise i Middelhavet med kongeskipet Norge, og at de gjør strandhugg på en offentlig strand, blant helt vanlige turister, skriver Arnstad.

- Jetset-øy full av fotografer
Arnstad forsvarer også publiseringen av bilder fra Kongefamiliens andre ferie, til øya St. Barts i Det karibiske hav - en øy hun karakteriserer som et berømt jetset-sted.

- Hit reiser mange av de største superstjernene i hele verden nettopp i romjulen og nyttårshelgen - og øya er full av fotografer. Ferien er også svært kostbar. Bildene er tatt på en offentlig strand og har etter vår mening allmenn interesse. Vi merker oss at flere fremtredende pressejuridiske eksperter mener at dette er innenfor god presseskikk, skriver Arnstad.

Kongehuset uttalte lørdag at det enten ville klage Se og Hør inn for Pressens Faglige Utvalg, gå til sak mot ukebladet eller la det være med det offentlige oppgjøret i mediene. Tirsdag opplyste Kongehusets informasjonsavdeling at saken fortsatt vurderes, og at Kongehuset vil melde fra på sine egne nettsider når en avgjørelse er tatt.