Tidligere Dagbladet-journalist og pr-sjef Hanne McBride blir mediesjef i TVNorge. McBride kommer fra stillingen som byråleder i Magnum PR og begynner i jobben nå i august. Samtidig får pr-byrået til Magnus Rønningen ny sjef (se egen sak).

- TVNorge har et utrolig spennende kommunikasjonsmiljø, og kanalen har vist i praksis hvor viktig det er å kommunisere tydelig når man skal fortelle om endringer og mål. TVNorge har de siste årene også markert seg som en av de mest spennende underholdningsleverandørene i TV-bransjen. Denne jobben ville jeg rett og slett ha, sier McBride som også har vært leder av PR- og eventavdelingen i Kommunikasjonshuset Renommé.

Ansettelsen kommer som en følge av en større opprusting av TVNorges kommunikasjonsstab og ved at TVNorge slår sammen nettredaksjonen og informasjonsavdelingen.

Kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen forteller at McBride var førstevalget til å lede dette arbeidet og at han naturlig nok er svært godt fornøyd med at hun takket ja.

- TVNorge har en sterk kommunikasjonsstab, men vi trengte en leder som kan styrke samspillet mellom ulike medieplattformer når vi nå slår sammen info- og nettredaksjonen. På den måten står vi bedre rustet til å møte den nye mediehverdagen. Vi er ekstra stolte av at nettopp Hanne sa ja, med tanke på at hun har en så bred og relevant erfaring, sier Bergestuen.

Samtidig ansetter TVNorge også Eirik Helland Urke og Lars Johannessen. Urke har bakgrunn som nettredaktør, journalistikk og foto, mens Johannessen har mange års erfaring som interaktiv designer, blant annet i McCann.