Kaoset var totalt den første VM-lørdagen og flere tusen mennesker sto mange timer i kø før de kom seg opp til Holmenkollen. Mange kom aldri fram i tide.

VGs profilerte sportskommentator Truls Dæhli skrev på kommentatorplass søndag at «sauer behandles bedre» enn de mange tusen menneskene som ville se VM lørdag.

- Naturligvis er det en komplett skandale, sa Dæhli til VG.

Nå mener en norsk PR-ekspert at kaoset vil kunne skade Oslos omdømme som fremtidig OL-arrangør.

- Lørdagens skandale i Kollen skader Oslo, ikke minst når vi trolig vil få en norsk OL-prosess på bordet om ikke så altfor lenge, hvor Oslo er Norges eneste reelle vertsby. Transport og logistikk er kritiske punkter i et OL-prosjekt og noe IOC vektlegger sterkt. Håndterer ikke Oslo et VM-opplegg som er betydelige mindre enn et OL-arrangement, står vi overfor et troverdighetsproblem. For å illustrere forskjellen er det 1800 akkrediterte pressefolk under Ski-VM mens det vil være minst 11.000 under et fremtidig OL, sier PR-strateg Bjørn B. Jacobsen til Kampanje.

- Dette er ikke bra PR for begivenhetsbyen Oslo, og selv om søndagen ble kjempeflott på alle måter, er dette en alvorlig sak for Oslo de som skal jobbe med en OL-søknad, sier Jacobsen.

Han er også meget kritisk til hvordan arrangøren håndterte informasjonsarbeidet lørdag.

- Kommunikasjonen fra VM-arrangøren holder ikke mål. VM-organisasjonen virker ikke kommunikasjonsmessig skodd for en begivenhet av denne størrelsen. Informasjonen sviktet fullstending lørdag. I forkant har VM-arrangørene virkelig manet folk å bruke T-banen, og når folk gjør det så, blir det rene katastrofen, sier han.

Likevel er ikke alt helsvart.

- Søndag ble fantastisk PR for Holmenkollen og Oslo som begivenhetsby. NRK-sporten er verdens beste produsent av tv-bilder og bekreftet det igjen, sier PR-strategen.

- Hva vil lørdagens transportkaos bety for Oslos OL-sjanser?

- Skandalen lørdag burde og skulle vi vært foruten når Oslo skal vurderes som OL-kandidat. Søndag kveld ankom IOCs evaluerings-komité München, med svenske Gunilla Lindberg i spissen. Der de skal ha en grundig gjennomgang av Münchens 2018-opplegg. Leder for den tyske OL-komiteen, Katarina Witt, fikk et problem i fanget forrige uke da landeiere i Garmisch, som er medarrangør sammen med München, protesterte mot OL-planene. Det er nettopp under slike prosesser Oslo ikke må ha transportproblemer eller dårlig kommunikasjon. München er for øvrig favoritt til 2018-lekene, og får de lekene, så betyr det at Europa og Oslo må vente enda lengre, sier Jacobsen.