Et barnebursdagsselskap går totalt av hengslene i en ny kampanje Schjærven reklamebyrå og Schjærven Film har utviklet for Coop. Nå høster både filmen og Flambert global oppmerksomhet for sitt bidrag til kampanjen og teknologien som gjorde den mulig.

Det hele startet, som det ofte kan gjøre i sosiale medier, med at feil mann fikk æren for jobben.

- Vi la først ut en litt lengre bakomfilm, og så uka etter la vi ut et par bilder fra bakomfilmen på noen sekunder. Da var det en i Saudi-Arabia som tok snutten og la den ut som sitt eget arbeid på Instagram, og derfra ble den delt videre. Da vi oppdaget at det, tok vi kontakt med de som hadde delt den slik at de fikk kreditert oss og ikke han, sier produsent Eva Silseth i Flambert til Kampanje.

De har vært teknisk leverandør og ansvarlig for visuelle effekter på filmen. Post-produksjonen har vært utført av Schjærven Film og Clockwork.

Se den korte snutten Flambert la ut på Instagram her (saken fortsetter under):


Flere hundretusen visninger

Deretter tok det av, og nå har snutten blitt delt over 1.000 ganger på Facebook, noe som har resultert i over 100.000 visninger, og tilsvarende mange har sett den på Instagram. Det er særlig i den tekniske delen av filmbransjen at jobben får oppmerksomhet, som hos entusiastene i  The Key Grip og Camera Mayhem.

Silseth har en enkel teori om hvorfor så mange vil dele denne snutten.

- «Slow motion» med ting som flyr opp i luften og roboter, det er gøy for mange!

Lang planlegging - kort arbeidsdag
Det tok tre personer én uke med å planlegge, tegne og bygge bordet som gjorde det mulig å gjennomføre stuntet. Triggerpunktene på bordet styres av et robotprogram, som kan utløse en rekke hendelser planlagt ned til millisekunder. Høyhastighetskameraet er satt på en såkalt «high speed motion control»-robot, som beveger seg så raskt at den kan følge et fallende objekt samtidig som den beveger seg rundt.

Selve opptaket tok ikke like lang tid.

- Det var ikke en lang arbeidsdag. Vi brukte tre tagninger på hver innstilling og var ferdig på tiden.

- Ville det ikke vært lettere å gjøre dette med dataanimasjon?

- Det ville tatt ganske mye lengre tid og kostet mer.

Ifølge Silseth er ikke det endelige resultatet pyntet på med dataanimasjon.

- Hva betyr det for dere at klippet får en sånn spredning?

- Det er litt kred i miljøet rundt om i verden. Folk liker å se at det blir fine bilder av mye mekanikk når alt kobles sammen fra triggerne i bordet til kamerabevegelsen. Det er både pent og nerdete, og det liker folk.

Se hele bakomfilmen her: