Den norske gründeren Are Traasdahl trer til side i selskapet han var med å starte i 2010, når Tapad-styret i dag utpeker Sigvart Voss Eriksen som ny administrerende direktør i teknologiselskapet. Endringen trer i kraft umiddelbart.  

Den nye Tapad-sjefen Voss Eriksen har mer enn ti år med lederfaring fra Telenor og var på en tid markedsdirektør for Telenors virksomheter i Pakistan, Ungarn og Thailand.  

I en melding fra selskapet heter det at Traasdahl, som fortsatt eier en liten del av Tapad, fortsetter som styreformann samtidig som han blir digitalrådgiver i Telenor. 

Telenor kjøpte Tapad i fjor for tre milliarder kroner og de to gründerne Are Traasdahl og Dag Liodden kunne putte rundt halvannen milliard kroner i egne lommer.

Les også: Telenor kjøper annonseselskap

Den nye Tapad-sjefen kommer ikke overraskende fra Telenor hvor han vært sjef for annonseteknologien til telegiganten. 

- Ettersom det har gått 16 måneder siden Tapad ble kjøpt av Telenor og jeg ser at selskapet blomstrer, er det en veldig naturlig forandring at jeg gir det daglige og operasjonelle ansvaret til en ny administrerende direktør. Sigvart Voss Eriksen vil ta med seg både erfaring fra annonseteknologiindustrien og sine gode relasjoner til Telenor til jobben. Han er godt utrustet for å drive Tapad til videre vekst globalt, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre til plukke opp stafettpinnen og forme dette flotte selskapet i en ny æra, sier Are Traasdahl i en kommentar. 

Tapads teknologi kobler enheter opp mot person med noe selskapet kaller «over nitti prosent sannsynlighet», slik at man kan skreddersy og målrette budskap på tvers av mobil, tablet, laptop.