Samtidig med at Netflix brenner av 1,75 milliarder på nye, originale serieproduksjoner i Europa, kommer tallene som viser at den norske forbrukeren ikke er spesielt fornøyde med tjenestene til de nye strømmeaktøeren. Netflix er best i klassen og tar den lite flatterende 142. plassen. Bak kommer selskaper som  HBO Nordic (157), Viaplay (160) og TV 2 Sumo (167) som noe overraskende er tredje verst på listen over samtlige selskaper som er målt. 

- De er blant de dårligste bransjene, sier ansvarlig for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI, Pål Silseth om den unge strømmebransjen. .

- Hvorfor?

- Det blir kvalifisert gjetning. Vi vet ikke, men vi tror det kan ha sammenheng med at kundene kan ha høyere forventninger enn hva som kommer eller at enkelte føler det er tungvint å bruke, sier Silseth.

Selv om strømming har blitt umåtelig populært de siste årene og rundt halvparten av oss nordmenn (46%) ser levende bilder og video på nett daglig, er altså tilfredsheten lav. Silseth mener en siste forklaring kan være at også bredbåndsaktørene, eller de som leverer internett, får dårlig score.

-Ja disse to tingene kan henge sammen. Man er avhengig av å ha en viss bredbåndshastighet her, sier han og legger til:

- Mange opplever at de nye digitale tjenestene blir hypet veldig opp noe som kan føre til at vi som forbrukere har for høye forventninger til produktet og de nye digitale tjenestene. Bedriftene må bli flinkere til å forventningsstyre hva slags produkt de har.

-  Er det en vei opp på listen for strømmeaktørene?

- Det handler om å få innsikt i hva kunden opplever som dårligere og gjøre noe med produktet. De må også få ut informasjon og kommunikasjon rundt opplæring og hvordan kundene skal bruke tjenesten, sier han.

Også i TV 2 har man satset mye på produktet som i 2020 kommer til å være et av kanalens aller viktigste produkter. Nytilsatt Sumo-sjef; Christian Birkeland, er ikke spesielt fornøyd med å være tredje sist på listen. 

vi må begynne å jobbe med umiddelbart for å komme høyere opp på listen. Men da må vi også forstå driverne bak tallene og jobbe derfra, sier Christian Birkeland. 

- Dette er altfor dårlige tall og noe vi må begynne å jobbe med umiddelbart for å komme høyere opp på listen. Men da må vi også forstå driverne bak tallene og jobbe derfra, sier Christian Birkeland.

Samtidig med de svake tallene i på kundebarometeret gikk det for kort tid siden ut en melding fra Netflix om at de bygger opp et nytt kundeservicesenter i Amsterdam der skal ansette 400 mennesker for å betjene selskapets mange millioner kunder utenfor USA.

- Netflix bygger opp et stort kundesenter for tiden, kan noe av forklaringen på de svake strømmetallene være at man har vært underbemannet og er for dårlig kundeservice?

- Hva Netflix gjør skal jeg ikke jeg mene så mye om, men det er nok en god blanding av komponenter her.  Men hvis noen av driverne her er at vi er for få, eller for svake på kundebehandling så får vi se på det, sier han. 

Han mener likevel at deler av forklaringen kan ha med forventninger til en «fortsatt ung bransje».

- Dette er fortsatt en veldig ung teknologi sammenlignet med tradisjonell tv som bygger på en mye eldre teknologi. Noe kan sikkert også skyldes bredbåndet og andre tekniske forhold som går på det funksjonelle, sier Sumo-sjefen.

Selv om TV 2 Sumo gjør det dårligst av alle strømmeselskapene, er det ikke langt opp til Netflix, HBO Nordic og Viaplay som alle ligger på samme nivå i bunn av tabellen til Norsk Kundebarometer.

- Nei, dette gjelder ikke bare oss, men hele bransjen. Både Netflix og HBO ligger på samme nivå som oss og det kan tyde på at det er et gap mellom hva kunden forventer og hva de ulike strømmetjenestene leverer. 

- Så målsetningen er klar. Dere skal opp på denne listen?

- Vi skal være på et helt annet nivå enn dette før vi er fornøyde, sier han.  

Ifølge en melding skal Netflix innen 2018 ansette 400 mennesker ved det helt nye kundesenteret i Amsterdam for enda bedre å betjene sine mange nye internasjonale kunder. Kundeveksten internasjonalt er nå større enn den hjemlige amerikanske når produsenten av serier som «House of Cards», «Orange is the new black» og «Stranger Things» nærmer seg 100 millioner kunder globalt.

- Vi er veldig fornøyd over å fortelle at vi skaper mange arbeidsplasser i Europa på vårt nye kundesenter i Amsterdam samtidig med at vi investerer to helt nye europeiske serier, sier Reed Hastings, grunnlegger av Netflix.

Netflix har flere originalserier på gang i 2017 hvorav den første vil være lanseringen av den spanske serien «Las Chichas del Cable».