Torsdag kveld la Googles morselskap Alphabet frem tall for årets første kvartal. De viser at Google fortsetter å støvsuge markedet for reklamekroner.

Omsetningen i første kvartal ble på 24,75 milliarder dollar, eller 213 milliarder kroner, opp 22 prosent fra første kvartal i fjor. Overskuddet ble på 5,42 milliarder dollar, eller 46,6 millioner kroner - opp 29 prosent fra i fjor.

- Våre utmerkede resultater representer en fantastisk start på 2017. Vi fortsetter å høste fordeler av vår pågående produktinnovasjon og har gjennomgående god fart i hele Alphabet, sier finansdirektør Ruth Porat i en uttalelse.

Av en global reklameomsetning på rundt 600 milliarder amerikanske dollar, der store annonsører som Procter & Gamble, Volkswagen og Unilever nå er i ferd med å pumpe opp digitalandelen til nærmere 200 milliarder, tar Google og Facebook nå over 60 prosent av dette markedet.

Da Kampanje møtte global digitaldirektør i mediebyrået Carat, James Harris på Gulltaggen, brukte vi sjansen til å spørre om han er  bekymret for det digitale duopolet til Google og Facebook.

- Selv om det hadde vært sunt med mer konkurranse, er jeg ikke bekymret. Det ene er at du i større grad samarbeider med disse aktørene og det andre er den store disrupsjonen som vil komme fra telekomselskapene. Noe som en absolutt må følge med på er Verizons oppkjøp av AOL, men også de andre telekomselskapene. Hvis telekomselskapene begynner å tro at de kan bli medieeiere de også, er det en bølge av disrupsjon. Det er fascinerende hvis Google og Facebook nå selv opplever en disrupsjon, sier James Harris.

Se hele intervjuet her: