Amedia tar i dag det de kaller et «sjumilssteg i reklamemarkedet».  Tre måneder etter at Amedia valgte Google som samarbeidspartner og leverandør av reklameteknologi, er planleggingen og klargjøringen av tjenesten nå ferdig. 

Les mer her: Amedia dropper Schibsted - velger Google

Selskapet setter seg samtidig enda høyere mål på det programmatiske markedet, et marked som ventes å nærme seg én milliard kroner ifølge tallene fra norske mediebyråer. 

- Vår ambisjon er å bli ledende på programmatisk annonsesalg. Med den nye teknologiske løsningen i kombinasjon med innsikten om over 800.000 kjente registrerte brukere gjennom innloggingsløsningen aID, har vi et unikt tilbud som gir merverdier til annonsørene og nytt relevant og skreddersydd kommersielt innhold til leserne, sier konserndirektør Victoria C. Schultz i Amedia Salg og Marked i en melding.

Må slå Aller-konsernet
Dermed må Amedia slå Dagbladet og Aller som så langt er best i klassen på det programmatiske i hvert fall hva gjelder omsetning. 

Til Kampanje sier Schultz at det er for tidlig å snakke om hvor stor vekst mediekonsernet, som samlet omsetter for nærmere 3,8 milliarder kroner, har hatt etter overgangen til Google. 

- Veksten fra Google vil komme fra i dag og utover, ettersom vi først er over i dag, sier Schultz. 

Kampanje har tidligere anslått at Amedia kommer inn i Google-alliansen med en digitalomsetning på 250-300 millioner, men fortsatt en lav programmatisk andel på mellom 50-100 millioner kroner. Til sammenligning har Dagbladet og Aller rundt 150 millioner kroner og Schibsted og Polaris rundt det tilsvarende. 

Les også: Google-allianse knuser Schibsted i nytt digitalmarked. (abo)

- Av vår nasjonale omsetning utgjør programmatisk, i form av private deals og børs i underkant av 40 prosent. Vi har en stor andel av vår omsetning i det lokale markedet som i hovedsak er direkte solgt, sier hun. 

- Hva er målet på sikt?

- Vi har ambisjoner om vekst, vi har slått markedet i omsetning målt på vekst og forventer å fortsette slik, sier Schultz. 

Selskapet setter i dag også et nytt programmatisk lederteam som består av Lasse Fosshaug, Martin Frost, Karina Lundberg og Karl Espen Iversen etter at flere av selskapets ledende digitalsjefer sluttet. .

Ny ledelse:

Det nye programmatiske lederteamet til Amedia består av Lasse Fosshaug, Martin Frost, Karina Lundberg og Karl Espen Iversen.

- Deler ikke data med Google
Amedia Salg og Marked består av Amedias egne 62 aviser, samt 39 samarbeidende aviser. Til sammen når disse avisene daglig ut til 2,1 millioner mediebrukere, hvorav 1,2 millioner på digitale plattformer.

Totalt har over 800.000 brukere registrert seg i konsernets digitale innloggingsløsning, aID. Av disse er 526.000 knyttet til et betalt abonnement.

Amedia opplyser at informasjonen om brukerne selskapet får tilgang til blir brukt til å utvikle tilbud for dem.

- Denne informasjonen kommer også annonsørene til gode, ikke minst i form av muligheten for å komme i kontakt med eksisterende kunder og nye relevante kundegrupper på riktig sted til riktig tid. Vi er sikre på at de løsninger vi nå kan tilby er nyskapende, de beste i markedet og vil gjøre oss til en ledende og attraktiv partner fremover, sier Schultz.

Hun understreker at kunnskapen om Amedias kunder ikke blir delt med Google eller andre.