For et snaut år siden skrev Kampanje om Vibbio, et startupselskap som lager ett minutt lange informasjonsvideoer skreddersydd for sosiale medier.

Les mer her: Ny start-up skal utfordre content marketing-byråene

Siden lanseringen av selskapet i januar 2016 har Vibbio gått fra 2 til 12 faste ansatte, og øker med tre til i februar.

- Vi så et marked vi kunne ta. Både store og mellomstore bedrifter i Norge har et ønske om å bygge kunnskap ved bruk av video fordi de vil skape troverdighet hos kundene, og det er ikke så enkelt med glossy reklame lenger. Vi opplever at mange har kunnskap å dele, og at ett minutt lange kunnskapsvideoer har slått veldig an, sier en av gründerne, Stine Norum, til Kampanje.

Flytter til København
Snart flytter Norum til København for å etablere nytt kontor. Målet er å etablere seg i det danske markedet i løpet av våren, og åpne enda et kontor i Amsterdam eller London i løpet av høsten.

- Vi har mange kunder i Norge, men vi ønsker også teste nye markeder. Vi har globale ambisjoner, og har bestemt oss for å starte med København som neste sted. Det er en stor port ut til Europa, og i tillegg er kulturen relativ lik den norske.

Norum forteller at hun skal bo omtrent tre måneder i København, og at tiden skal brukes til å bygge merkevare, holde workshops og ansette folk som kan drive det danske kontoret samt gjøre salg.

Lanserer ny hurtigtjeneste
I tillegg til å etablere nytt kontor i Danmark lanserer Vibbio i februar tjenesten Vibbio Express. 

- Med denne tjenesten kan selskapene selv stå for innholdet, mens vi redigerer og implementerer samtidig våre smart-video prinsipper. Årsaken til at det heter Express er at vi kan gjøre det svært raskt.

Norum forteller at de har ansatt en del produsenter og har kapasitet til å produsere opp til 15 videoer per dag.

- Dere lager i prinsippet reklamevideoer. Er det sånn at dere nå spiser dere inn i byråmarkedet?

- Tja, vi har mest fokus på deling av kunnskap, som da reflekteres i hvordan vi lager våre videoer. De er mer lettbeinte og personlige, og har fokus på å dele opp tematikk i mange og engasjerende "episoder", hvor seeren bygger opp en relasjon til avsender mer enn å bli solgt noe.

- Det kan såklart tenkes at noen bedrifter ønsker å ta i bruk vår type video istedet for mer tradisjonell reklame, men vi tenker nok også at vår ekspresstjeneste kan sees på som et spennende tillegg byråene kan tilby ut mot sine kunder.