Tidligere i dag skrev Kampanje om de nye planene til den tidligere TV 2-rådgiveren, Fredrik Geelmuyden, og hans nye partnere Olav Øen og Thomas Houge. Selskapet skal inn i medie- og kommunikasjonsbransjen som et nytt «kreativt konsepthus» som skal utvikle tv-serier og innhold med utgangspunkt i merkevarer og annonsører.

Les også: Samler Monster-topper for å lage tv for medier og annonsører

Selskapet avviser at de er et nytt The Oslo Company og til Kampanje sa Geelmuyden følgende:

- Jeg opplever at The Oslo Company er mer et reklamebyrå som skal forene det beste fra reklame- og tv-produksjon og jobbe med de uttakene der, men vi skal være et konsepthus der kommersiell forretningsutvikling møter kreativ historiefortelling, sa Geelmuyden.

Daglig leder i The Oslo Company sier til Kampanje at det ikke er unaturlig at det kommer mange nye selskaper i medie- og kommunikasjonsmarkedet.

- Vi lever jo i en tid med nytenkning og nyetableringer.  Det skjer mye spennende i bransjen for tiden, og Storylounge blir en del av dette. Vi ønsker i hvert fall alle gode kollegaer hjertelig velkommen og lykke til, sier Christian Steen, som er daglig leder av The Oslo Company.

Les også: Bransje-stjerner slår seg sammen – lager nytt byrå

For et snaut år siden gikk tidligere SMFB-sjef Christian Steen og TV 2-direktør Trond Kvernstrøm ut og fortalte om sin nysatsing som skulle «krysse det beste fra reklameverden med det beste fra tv-verden». Kanskje ikke så ulikt det Storylounge nå forfekter? Men Steen har ingen klar oppfatning om Storylounge blir en kopi av The Oslo Company.

- Jeg vet ikke, men hvis vi har vært til inspirasjon så har vi lykkes, sier han.

- Storylounge sier til Kampanje at de opplever at The Oslo Company er et reklamebryå. Er det riktig?

- Det må de gjerne gjøre, for vår del. Vi jobber jo med reklame og kommunikasjon hver dag, og synes det er fryktelig moro. Men jeg tror man skal være forsiktig med å definere sine konkurrenter for tradisjonelt.

Det er ikke bare i krysningen av tv og merkevarer de to ligner hverandre. Partnerne er også gode kjenninger av hverandre. Fredrik Geelmuyden jobbet med The Oslo Company-partner Trond Kvernstrøm i mange år i Monster og senest som rådgiver for Kvernstrøm i tiden hans i TV 2. Olav Øen er også mangeårig partner av Kvernstrøm i Monster. 

Fremover skal de jobbe med tv og markedsføring i hvert sitt selskap.