Navn: Maja Folgerø

Alder: 31

 Stilling: Kreatør i POL

Årets ferie: - Jeg har tilbragt mine 30 første somre på mormors gård på Helgelandskysten, men har aldri sett området rundt. I år skal det skje! Ja, det er der Tine-osten Østavind kommer fra. Jeg tar med telt, bil og venner og starter ytterst i Lofoten før vi gjør Helgelandskysten med Træna, Vega og andre idylliske småplasser. Forhåpentligvis avsluttes det på hytta som pappa bygger med utsikt mot Torghatten, men da må han bli ferdig først...

Den perfekte sommermaten: - Jeg drømmer fortsatt om fish taco’n fra Rockaway taco, med fritert fisk, reddiker, chipotle-majones og alt annet godt. Den smaker aller best etter et bad i forholdsvis rent vann. Så skal vi sykle gjennom et kokvarmt Brooklyn på vei hjem og ha en gøyal takfest i sikte.

- Du satt i Cannes-juryen - hva savner du mest og minst med Cannes?

Det tre ting jeg savner. For det første: Inspirasjonen og energien fra de andre i juryen. Å se hvor ydmyke og nysgjerrige resten av verden er over å få reise til Cannes, noe de kanskje opplever en eller to ganger i livet og da har de vunnet. Det er ikke utenkelig at den norske delegasjonen kan ha noe å lære av den innstillingen. For det andre: Morgenbadene med juryen da vi var alene i byen. Og for det tredje: Selvfølgelig noen episke og velfortjente feiringer med hele POL-gjengen! Det jeg savner minst er avstanden mellom Gutter Bar og leiligheten.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg sliter fortsatt med å planlegge den siste ferieuken min, så her må jeg nesten melde pass.

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- I fjor gjorde jeg unna bøkene til Jonas Hassen Khemiri, og de kan anbefales! Spesielt fin er  «Et øye rødt», om tankesultanen og tenåringen Halim som ikke vil svenskifiseres. Aktuelt, morsomt, tankevekkende og lettlest i sommervarmen. I år har jeg endelig startet på mursteinene til Knausgård og Ferrante. Planen er å komme gjennom dem før nyttår, men med denne farten skal det godt gjøres.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Noen få stemmer får så mye plass – og de har en tendens til å ha samme alder, hudfarge og kjønn. Så aller mest irriteres jeg over late journalister som velger den enkle veien ut og gir spalteplass til evangelister som diskuterer med hverandre. Dessuten håper jeg vi kan bruke mer tid på å snakke om gode ideer, innhold og konsepter fremover – i stedet for å snakke klikk og plassering av ideene. Hvis det skorter på ideen, vil oppmerksomheten utebli uansett.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Den som får flest stemmer, heldigvis! Det hadde vært uutholdelig med et valgsystem som i USA.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- At falske nyheter er blitt et begrep gjør meg både sint og trist. Vi trenger ikke flere av dem.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Det skal de som elsker å synse om slikt få holde på med uten min innblanding.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Jeg øver meg på å lukke døren og ligne mer på Linn, hun som bor med Eskild og Noora, men det har ikke vært en umiddelbar suksess så langt i sommer.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Enkelte folkevalgte kunne trengt påfyll av det meste, men jeg skal være så raus at jeg sier at det er bra vi er forskjellige. Og at til slutt vil det gode og sannheten vinne.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- Så langt frem klarer ikke feriehjernen å tenke, men håper selvfølgelig det handler om norsk kreativitet og verdiskapningen vi står for.