Det er nok spente byråansatte som i disse dager forbereder seg til å presentere for Norsk Tipping hvordan de ville løst det, dersom akkurat de ble plukket ut til å være storannonsørens reklamebyrå. Kampanje vet at det i dag er minst ett av de fem reklamebyråene som skal i ilden.

I april gikk fristen for å melde seg på i kampen om å bli reklamebyrået til Norsk Tipping i årene som kommer. Og Norsk Tipping kunne melde om storstilt interesse fra norske byråer. Pitsjen har vært todelt der stor-annonsøren jaktet parallelt på både på reklamebyrå og content marketing-byrå. Totalverdien på pitsjen er på rundt 200 millioner kroner.

- Generelt kan jeg si at det har vært en stor interesse rundt pitsjen. Vi er veldig fornøyd, uttalte leder for markedskommunikasjon Kristin Røe i Norsk Tipping til Kampanje den gangen.

Byrå nummer fem
I mai kunne Kampanje avsløre navnene på fire av fem reklamebyråer som kjemper om Norsk Tipping-kontoen; Try, Kitchen, Dinamo og Saatchi & Saatchi. Fra flere hold har Kampanje nå fått vite at det femte reklamebyrået som er med i kampen, er Anti.

McCann, som jobber med Norsk Tipping i dag, leverte ikke inn sitt tilbud i tide og er derfor ikke med i konkurransen.

Les også: Kjempebrøler fra McCann - ute av Norsk Tipping-konkurranse

Hos Anti ønsker ikke Kenneth Pedersen verken å avkrefte eller bekrefte at de er det femte reklamebyrået som kjemper om 200 millioners-kontoen.

- Men på generelt grunnlag; kunne dere tenke dere å ha Norsk Tipping på kundelisten?

- Helt på generelt grunnlag vil jeg si at det hadde vært en spennende kunde. De har en spennende portfolio og målgruppe som er spennende. Det er det ingen tvil om. Hvem ville sagt nei til det?, spør Pedersen retorisk.

- Større enn folk tror
Det er strenge krav til byråene som er med i Norsk Tipping-pitsjen, blant annet knyttet til byråets størrelse.

- Men hadde dere vært store nok til å delta i pitsjen?

- Vi er nok et større byrå enn folk tror. Vi er jo 85 ansatte – litt flere enn de fem vi startet med i 2008, sier han.  

Det var i mars at det ble kjent at Norsk Tipping satte kontoen i spill, ved periodens utløp på to år – uten å forlenge opsjonen til ytterligere to år for McCann.

- Ja, vi har bestemt at vi skal gå ut og gjøre én stor anskaffelse. Det er en del avtaler som går ut i år, og da har vi bestemt at vi skal ha en større anbudskonkurranse for å samle kontoen. Vi har bestemt oss for å gå ned på antall samarbeidspartnere, uttalte leder for markedskommunikasjon i Norsk Tipping, Kristin Røe, til Kampanje den gang.

Les også: Norsk Tipping setter 200 reklame-millioner i spill

Les også: - Som å vinne i lotto