Landbruksbedriftene som er med i mediekjøpsavtalen har som Kampanje tidligere har skrevet gjort en vurdering av mediebyråsamarbeidet og nå har Mediacom fått beskjeden de har ventet på.

Les også: Milliardomsetning i spill for Mediacom (abonnement). 

Landbruksbedriftene med Tine i spissen, har nå konkludert og bestemmer seg for å forlenge samarbeidet med Group M og Mediacom.

- Alle de fire inviterte byråene imponerte med svært god leveranse og presentasjoner, sier Frode Fimreite, kategoridirektør i Tine og leder for forhandlingsutvalget for bedriftene som er med.

Kampanje har tidligere spekulert i at både Dentsu med mediebyrået Carat og Starcom har konkurrert om oppdraget noe Landbruksbedriftene i dag bekrefter. I tillegg var også Red Media invitert inn i pitsjen.

- Utvalgskriteriene vi har lagt til grunn er at vårt fremtidige byrå skal levere svært godt på mediestrategi, mediekreativitet, digitale strategier og betingelser, fortsetter Fimreite.

Dermed sikrer toppsjef Ruben Søgaard at byrået han forlater får en ordentlig avskjedsgave og at byrået også i fremtiden kan fortsette samarbeide med kjente merkevarer som foruten Tine også består av blant andre Fjordland, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Diplom-is, Ostecompagniet og KSL Matmerk for å nevne noen.

- Det er ingen tvil om at det smakte godt med en seier, men det er i høyeste grad en lagseier. For meg føles det selvsagt godt å kunne avslutte med en slik seier, hele MediaCom og GroupM nyter godt av dette resultatet og jeg mener selvsagt at dette er den beste løsningen for Landbruket også. Vi har kjempet mot konkurrerende byråer som vi respekterer og som har forberedt seg godt, noen av dem i flere år, så da smaker seieren desto bedre, sier Ruben Søgaard- 

Totalt anslår Kampanje Landbrukets mediekjøpsavtale til en verdi på 300 millioner kroner og er en av markedets desidert største kontrakter og i samme klasse som Norgesgruppen, Telenor og Orkla. 

Dermed har Søgaard sørget for at den desidert største kunden til Mediacom blir værende i byrået. Flere av Mediacoms største kunder har satt i gang byråkonkurranser, som Kampanje tidligere har skrevet. Også Hennes & Mauritz og Ikea gjennomgår sine mediebyråforbindelser. 

- Er du også fornøyd med betingelsene dere endte på etter forhandlingene?  

- Vi kommenterer ikke betingelsene, men begge må selvsagt være tilfredse for at det skal kunne bli en avtale. MediaCom jobber langt bredere med Landbruket i dag enn for syv år siden og jeg er sikker på at det fortsatt er mulig å utvikle samarbeidet med de 120 kontaktpersonene i Landbruket til å bli enda mer verdifullt for begge parter.

Da Kampanje snakket med Ruben Søgaard sist sa han man ikke gikk rundt og var bekymret i Mediacom selv om mange av kundene var i spill. 

- Vi er ikke bekymret, men ser på det som en glimrende anledning til å vise hva vi er gode for. H&M og Ikea har vært kunder av Mediacom i henholdsvis 11 og 14 år og har fornyet samarbeidet ved flere anledninger. Landbruket har samarbeidet med oss i syv år og da er det helt naturlig at de nå gjennomfører en byråkonkurranse. Da vi vant dem var det også syv år siden forrige byråkonkurranse. Tilfeldigheter gjør at disse nå kommer samtidig.