Nils Røangs mediebyrå Red Media Consulting slår seg sammen med et dansk mediebyrå og skaper et nytt nordisk nettverk. Dermed har Red Media som tidligere i år fant sammen med svenske Scream etablert et nytt nordisk mediebyrånettverk som skal kjempe om kundene med de store gigantene Omnicom, Dentsu og WPP i Norden.

Les også: Red bryter med Havas

Det nye nettverket, som har fått navnet Nordic Media Agency Alliance, vil telle over 200 ansatte og ha en medieomsetning på to milliarder kroner. Siste medlem inn i nettverket er Orchestra fra Danmark.

- Byrågruppen har vist stor grad av nyskapning gjennom utvikling av nye produkter og metoder for dokumentasjon av effekt. At vi som lokale byråer lykkes med og anerkjennes for slik utvikling beviser at vi som lokale byråer med tilpassede produkter står sterkt, sier grunnlegger og sjef for hele byrågruppen, Nils Røang.

- Er det også aktuelt å gjøre en sammenslåing på eiersiden etter hvert?

- Vi jobber nå med å posisjonere oss i forhold til vår egen lokale posisjon. Vi er entreprenører og vil dyrke utviklingen av våre selskaper og vårt nettverk. Gründerne i det nye nettverket liker hverandre godt og vi har det fantastisk gøy i arbeidet så får vi ser hvor utviklingen går videre, sier Nils Røang i Red-gruppen til Kampanje.

Tror på omsetningsvekst
Mediebyrået Red har de siste årene utvidet virksomheten ganske så kraftig med søkebyrået Red Perfomance, retailbyråene Retail Energy og Retail Media, sponsor- og eventselskapet Heia de som vinner og produksjonsselskapet Plastikk Media, i tillegg til mediebyrået Red Media Consulting.

Selskapet har enda ikke lagt frem tall for 2014, men det er grunn til å tro at Red-gruppen har en omsetning på rundt 500 millioner kroner.

- Hvor mye regner du med å vokse i Norge som en følge av å ha et nordisk nettverk å støtte deg på?

- Vi ser et stort potensiale i vårt samarbeid. Allerede har vi sett synergier og er i spennende prosesser med potensielle nye kunder. Jeg regner med at vi om 12 måneder har økt omsetningen, sier han.

Røang understreker at «fremtidens mediemarked ikke vil være drevet av volum» og det nye nettverket har «langt større fokus på å være businesspartnere for kundene». Han varsler likevel en omsetningsøkning på 10-15 prosent som konsekvens av den nye konstellasjonen.   

Tidligere Omnicom-topper
I Red Media har det samlet seg flere tidligere Omnicom-topper. Aas-Eng kom til Red som leder av Omnicom-byrået PHD og der hun tok meg seg blant andre Therese Becke. Røang var også i sin tid med på å etablere Omnicoms nordiske nettverk. Også  gründerne i det nye danske mediebyrået Orchestra har vært sentrale i OMD Danmark.

- Det nye nettverket skal gjøre det mulig å hjelpe våre eksisterende kunder i Norden, men vi ønsker også å tilby våre tjenester og hjelpe nye kunder. Den eneste forutsetning vi stiller er at man som kunde er enige i at Norden ikke er et likt marked. Vi dyrker ulikhetene og tror ikke på «copy paste» som et premiss, sier Røang.

- Vil dere tre uavhengige byråer ha muskler nok finansielt til å henge med teknologisk i konkurranse med Omnicom, Aegis og Dentsu?

- Ja, vi har det som skal til for å «fighte» i kampen. Allerede nå ser vi at mange ser på våre løsninger som spennende og heldigvis både for kundene og oss er vi frie til å ta egne valg. Som tidligere sagt er dette ikke en kamp om teknologi, dette er et spørsmål om å utnytte muligheter å tenke smart, sier han.

Svensk på toppen
Fra svensk side er det altså mediebyrået Scream som er deltager i nettverket og daglig leder i Scream, Daniel Berg, får rollen som leder i det nye nettverket. Han vil imidlertid jobbe tett med de øvrige byråledere.

- Det er en stor fordel å operere som uavhengig aktør i det digitale markedet. Vi er frie til å velge beste teknologi, vi jobber tett med medieleverandører og vi søker alltid å utnytte kundedata optimalt, sier Daniel Berg.