Landets desidert største mediebyrå de siste årene, det WPP-eide byrået Mediacom, kan tirsdag kveld legge frem tall som viser at resultatene øker sammenlignet med 2013.

Driftsresultatet øker fra 11,1 millioner kroner til 14,6 millioner kroner noe som tilsvarer en vekst på 32 prosent.

Veksten kommer ifølge toppsjef Ruben Søgaard på nye forretningsområder og det han kaller «prestasjonsbaserte bonuser».

- En stor andel av resultatveksten i 2014 er knyttet til at vi skaper enda bedre resultater for annonsørene vi arbeider for. I tillegg har vi nærmest maksimal uttelling i de tilfellene vi måles på og belønnes for kundetilfredshet, derfor har vi ekstra god grunn til å glede oss over den sterke veksten, sier administrerende direktør Ruben Søgaard i MediaCom til Kampanje.

Tjener mer på content
Av nye tjenester er det særlig på området innholdsmarkedsføring eller den mye omtalte markedsføringsdisiplinen content marketing at Mediacom vokser.

- Flere av våre ansatte har bakgrunn som journalister og kreatører, og veksten vår på dette området har vært på hele 70 prosent i 2014. Vi jobber integrert med innhold og spredning for en rekke store norske og internasjonale annonsører. I stedet for å diskutere om det skal kalles innhold eller reklame, utforsker vi både muligheten for bedre utnyttelse av eksisterende kontaktpunkter og muligheten for å skape nye, effektive og relevante møter mellom annonsør og forbruker.

Men selv om resultatene hos Mediacom øker, har omsetningen falt med ni prosent til 1,26 milliarder.

Carat er størst
Dermed må Mediacom og Ruben Søgaard gi fra seg plassen som landets største mediebyrå. Som Kampanje skrev tidligere i år, lå alt til rette for et skifte i toppen - etter at Carat nå har en omsetning på 1,37 milliarder kroner.

Les også: Carat tilbake på mediebyrå-toppen

Selv turte ikke Carat-sjefen slå fast at hans byrå nå var større og han mente det kom til å bli «superclose i 2014».

- Ruben Søgaard er en bra mann og vi pleier «å fighte litt», så dette blir en kul duell, sa Carat-sjefen Pelle Stensson. 

- Moro med fight
Søgaard lover Stensson og Carat tøff konkurranse fremover i et nytt forsøk på gjenerobre teten.

- I 2012 og 2013 var vi 30-35 prosent større enn Carat, men vi må konstatere at de slo oss på omsetning i 2014. Det er moro med en fight med Pelle og vi skal selvsagt jobbe for å ta førsteplassen tilbake igjen, uansett hvor hyggelig jeg synes han er, svarer Ruben Søgaard.

Han sier nedgangen i omsetning skyldes «svikt i stillingsmarkedet» og en endring som ikke lenger gjør det nødvendig at Brønnøysundregisteret kunngjør fusjoner og konkurser i avisene.

- Begge disse forholdene påvirker inntektene våre, men er fullt ut erstattet med nye inntekter på andre områder - uten at dette gjenspeiles på topplinjen, sier Søgaard.

Byråinntekten økte med fire prosent til 96,4 millioner kroner og Mediacom har i dag en solid driftsmargin på 17,4 prosent.

Mer på programmatisk
Mediacom fortsetter også den digitale omstillingen av byrået og Søgaard har selv uttalt at han forbereder seg på en fremtid der alt mediekjøp blir automatisert eller såkalt programmatisk.

- Vi har bidratt til å utvikle markedet for programmatiske kjøp i fire år ,og dette løsnet virkelig i 2014. Vår strategi er å kunne levere helhetlig på det digitale området, derfor har vi egne ressurser på betalt søk, organisk søk, annonsering på sosiale plattformer og programmatiske kjøp. Vi tror ikke det er en god løsning med spesialistbyråer som jager sin egen topp- og bunnlinje på enkeltområder innenfor det digitale, der annonsøren blir i tvil om hvilke tiltak som egentlig bidrar til å skape effekt, sier Søgaard.

På kundesiden har Mediacom startet året med å hente kunder som Sparebank 1, Innovasjon Norge, Mars Wrigley, Byggma og Subway.

- Vi gleder oss over å ha en fantastisk liste med norske og internasjonale annonsører som representerer spennende bransjer og utfordrende kommunikasjonsoppgaver. Denne våren har det vært uvanlig mange anbud og byråkonkurranser, og vi er selvsagt stolte over hver eneste ny kunde som gir oss denne tilliten, sier Søgaard.

Her ser du alle tallene til Mediacom for 2014. Alle tall i MNOK

Mediacom 2014 2013 Endring i prosent
Omsetning 1 262,0 1 394,4 - 9
Driftsresultat 14,6 11,1 + 32
Res. f. skatt 16,8 12,8 + 32