Fredag før pinsehelgen kom nyheten om at dagligvarekjempen Rema 1000 overraskende hadde avsluttet det ferske samarbeidet med reklamebyrået DDB.

Les også: Bryter med DDB - går til McCann

I løpet av noen hektiske uker hadde Rema 1000s markedssjef Marianne Lånkan Laurendz innkalt McCann til et hastemøte for å avklare om Rema 1000s reklamebyrå fra begynnelsen av 2000-tallet igjen var klar til å ta over reklameoppdraget til landets nest største dagligvareaktør.

Laurendz hadde ikke anledning til å kommentere bruddet med DDB før helgen, men kan i dag fortelle Kampanje Rema 1000s versjon.

- Det har vært mye god læring i samarbeidet med DDB, selv om vi er enige om at det beste var å avslutte det. Begge parter har erkjent at ulikhetene mellom organisasjonene og kulturene er for store, og da gjør vi det som skal til for å komme videre, sier Laurendz. 

Rema 1000 går dermed langt i å støtte opp om DDB-sjef Eldar Skylstads forklaring på bruddet.

- Dette handler ikke om strategiske eller kreative leveranser fra vår side. Det viste seg ganske raskt i samarbeidet vårt at arbeidsprosesser og organisering ikke var kompatible og dette valgte vi å ta konsekvensene av. Det var derfor ikke slik at det var Rema 1000 som sa opp oss – det var et gjensidig ønske, sa Skylstad.

Les også: - Alltid kjedelig å miste kunder

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slår opp:

Markedssjef Marianne Lånkan Laurendz i Rema 1000 bestemte seg før helgen å slå opp med reklamebyrået DDB. - Ulikhetene var for store, sier hun til Kampanje.

Etter det Kampanje kjenner til skal noe av årsaken være at Rema 1000 er en svært krevende kunde hva gjelder raske kampanjeleveringer og at det ofte gis svært korte frister på når jobber skal være klare. Dette mye på grunn av Rema 1000s ønske om å svare svært raskt på konkurrentenes nye tilbud og reklamekampanjer.

- Dere inviterte ikke McCann med i pitsjen i fjor høst som DDB vant. Hvorfor ikke?

- Vi kunne ikke invitere alle, og den gangen ble de ikke bedt med, sier Laurendz.

Den gang så konkurrerte DDB med blant andre reklamebyråer som Try og SMFB, men McCann var altså ikke med den opprinnelige byråpitsjen i fjor høst.  

Markedssjefen i Rema 1000 sier at samarbeidet med DDB ga resultater selv om ønsket om mer profilerende filmer og merkevarebyggende kampanjer ikke så dagens lys.

- Enkelte ideer er tatt ut, for eksempel januarfilmene om at det er enkelt å velge sunt hos Rema 1000, sier hun.

- Hvor fort haster det nå for dere å få satt i gang en ny kampanje med McCann?

- Å finne tonen med McCann, en arbeidsmetodikk og arbeidsform som fungerer for begge parter er førsteprioritet. Det haster ikke mer enn at vi tar det i vanlig Rema 1000-tempo, sier Laurendz.

Markedssjefen sier Rema 1000 kommer til å fortsette å jobbe med sitt reklamebyrå fra de siste fem årene, Fjeldheim & Partners.  Hvorvidt dette også inkluderer Tomm Fjeldheims nye reklamebyrå Retail Concept er uvisst.

- Vi fortsetter vårt gode samarbeid med Fjeldheim & Partners. Fremtiden får vise om det også innebærer Retail Concept, sier hun.