Det hører med til sjeldenhetene at en annonsør etter bare noen måneder velger å avslutte samarbeidet med reklamebyrået som gikk seirende ut av en konkurranse om et reklameoppdrag. Men akkurat nå er det det som har skjedd.

Rema 1000 skal etter det Kampanje kjenner til ha sagt opp kontrakten med DDB, etter at det internasjonale Omnicom-nettverket vant oppdraget i fjor høst.

Årsaken til bruddet er ikke kjent, men kilder sier til Kampanje at det har vært «friksjon i samarbeidet». Verken Rema 1000 eller DDB har anledning til å snakke med Kampanje i dag, men i en epost understreker DBB-sjef Eldar Skylstad at dette ikke var et «ensidig brudd» fra dagligvarekjempens side.

- Det er alltid kjedelig å miste kunder, uansett grunn. Men i dette tilfellet var det imidlertid ikke et ensidig ønske fra Rema 1000 sin side, sier Skylstad til Kampanje.

På spørsmål om det var personkjemi eller for dårlige leveranser som var årsaken til bruddet, svarer DDB-sjefen:

- Dette handler ikke om strategiske eller kreative leveranser fra vår side. Det viste seg ganske raskt i samarbeidet vårt at arbeidsprosesser og organisering ikke var kompatible og dette valgte vi å ta konsekvensene av. Det var derfor ikke slik at det var Rema 1000 som sa opp oss – det var et gjensidig ønske, sier Skylstad.

DDB-sjefen går dermed langt i å antyde at de to selskapene ikke fant det ut av hverandre og at man hadde problemer med å samarbeide. 

Slo de beste
Det står imidlertid respekt av den jobben DDB gjorde i kvalifiseringen. Byrået vant oppdraget i konkurranse med flere av landets mest kjente reklamebyråer som Try/Apt og SMFB, der oppgaven gikk på å komme med alternative innfallsvinkler til Rema 1000s kommunikasjon og et sterkere ønske fra Rema om flere profil- og omdømmebyggende kampanjer.

Den gangen var også tonen en helt annen. Rett etter at Rema 1000 hadde utropt DDB som sitt nye byrå sa Skylstad:

- Det er lett å oppsummere i ett ord; fantastisk! Det er få andre norske merkevarer som er så spennende og utfordrende å jobbe med. Rema 1000 er en organisasjon som alltid utfordrer, både i markedet og inn mot leverandører, sa Skylstad til Kampanje i oktober i fjor.

Les også: - Doffen har daua

Går til McCann
I Rema 1000 har man heller ikke anledning til å stille i et intervu i dag, men sier følgende om valget av sitt nye reklamebyrå til fordel for DDB.

- Vi har stor tro på at McCann vil bidra til å finne mange gode grunner til at folk i enda større grad vil si «ja» til Rema 1000. De er dyktige på tverrfaglig samarbeid. De utnytter ulik kompetanse og gjør komplekse sammenstillinger til enkle historier fortalt på en måte som gjør noe med folks hoder og hjerter, sier Marianne Lånkan Laurendz, markedssjef i REMA.

Da DDB ble valgt som byrå kalte direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer, DDB for «en god sparringspartner».