- Vi har fått med oss at Norsk Tipping igjen er ute med et anbud, men jeg er usikker på om vi kommer til å delta, sier SMFB-sjefen Christian Steen til Kampanje.

Les også: Setter 150 reklame-millioner i spill

Steen leder et reklamebyrå som tidligere har uttalt seg kritisk til de krevende offentlige anbudskonkurransene som ofte ender med at selskapene velger å forlenge eksisterende kontrakter. Etter det Kampanje kjenner til, går det raskt med 100-200 arbeidstimer når et reklamebyrå konkurrerer om et offentlig anbud. Da Norsk Tipping i fjor høst arrangerte en byråkonkurranse for Flax-spillet, nådde frustrasjonen i byrå-Norge nye høyder.

- Vi vegrer oss for å ta del i en del i disse pitsjene, men denne gangen vurderte vi det dithen at Norsk Tipping kanskje var i modus for å tenke litt nytt, og derfor gikk vi  all-in. Men våre antakelser om at det kanskje var en lang vei til mål for vår del, ble bekreftet til gangs når resultatet kom, sa byråleder Christian Steen til Kampanje i fjor.

For igjen valgte Norsk Tipping å bli værende hos sin viktigste samarbeidspartner gjennom flere år; Try/Apt.

Til Kampanje kunne i dag Ingunn Børresen, fagansvarlig for markedskommunikasjon i Norsk Tipping, fortelle at de legger opp til en «rasjonell» prosess denne gangen. Men om det er nok til å friste SMFB til igjen å prøve seg på et Norsk Tipping-anbud, vil ikke Steen mene noe om nå.

- Vi vurderer alltid en hver pitsj basert på de forutsetningene som eksisterer. I dette tilfellet har vi ikke hatt anledning til å sette oss ordentlig inn i anbudet, og har derfor heller ikke konkludert med hva vi gjør. Men hvis forutsetningene fremstår som bedre enn sist, så er det en mulighet for at vi deltar. Hvis ikke, bruker vi energien vår på noe annet spennende, sier Steen. 

Den nye Norsk Tipping-kontrakten har en estimert verdi på mellom 50 og 150 millioner kroner.