Flytoget til topps i Reklamebørsen: - Bekrefter hypotesen vår

Men Flytoget må se seg slått av Statens vegvesen når det kommer til månedens - og årets - best likte reklamefilm.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Gode reklamefilmer tåler å bli vist om igjen og Flytogets «Det går alltid» med en gjenglemt bamse i en av hovedrollene er intet unntak. Filmen, som henter inspirasjon fra Disney og Pixar sin emosjonelle animasjonsverden, gikk for første gang på norske TV-skjermer i 2019 og ble også vist noe i 2020 og 2021. Etter et par års hvile er filmen nå tatt frem igjen, og Reklamebørsen kan konkludere med at filmen neppe har tapt seg nevneverdig på disse årene.

- Med mest oppmerksomhet, sterkest branding og årets nest best likte film er det ingen som er i nærheten av Flytoget som sammenlagtvinner i juni, sier innsiktssjef i Essence Mediacom, Håvard Ose.

Ose trekker frem gjenkjennelse som et hovedmoment. 

- Flest husker å ha lagt merke til Flytogets gjenbruk av «bamsefilmen» fra 2019. Filmen gikk med forholdsvis høyt trykk, samtidig som gjenkjennelse fra tidligere runder nok har bidratt til at den har blitt lagt merke til også denne gangen, sier han.

Selv om filmen er fire år gammel, er dette første gang den måles i Reklamebørsen.

Zwart bak kamera

Reklamefilmen er regissert at Harald Zwart og produsert av Espen Horn, i Motion Blur, og ble lansert som en del av et kommunikasjonskonsept som skulle  tydeliggjøre Flytogets merkevare i en presset konkurransesituasjon. 

- Vi håper og tror at vi med slagordet og kundeløftet «Det går alltid» vil forsterke vårt budskapet, tydeliggjøre merkevaren og differensiere oss i markedet, har markedssjefen i Flytoget, Lotte Mathilde Queru uttalt til Kampanje tidligere.

Det er reklamebyrået Anorak som står bak reklamefilmen.

Les mer: Flytoget lanserer nytt konsept med Harald Zwart-reklame: - Ideen bygger på Disney og Pixar

Se filmen her (saken fortsetter):

- Bekrefter hypotesen vår

Markedssjef Lotte Mathilde Queru er glad for tilbakemeldingen fra Reklamebørsen.

- Det er selvfølgelig stor stas! Dette bekrefter hypotesen vår om at denne var verdt å vise på nytt. Gammelt er nødvendigvis ikke dårlig, og her ligger det et godt merkevare-håndverk til grunn. Det tror vi tåler tidens tann godt, sier hun.

- Hvorfor valgte dere å gjenbruke en gammel reklamefilm fra 2019?

- Vi legger mye arbeid i alle reklameproduksjonene våre, og denne filmen leverte spesielt godt i 2019. Vi ble nominert til sølvfisk og den viste til generelt gode resultater. Dessverre ble den ikke vist så mye som vi ønsket på grunn av pandemien, og vi har derfor alltid ment at denne burde vises igjen. Nå var timingen perfekt, og det er stas å se at folket er enig! Teddy er og forblir en storsjarmør!

Månedens filmer i Reklamebørsen gikk med det laveste gjennomsnittlige medietrykket som er målt i undersøkelsen noen gang. Flytoget hadde høyest trykk i perioden.

- Sommeren er årets viktigste reiseperiode for ferieglade nordmenn, og da er det jo naturlig at vi er godt til stede. I tillegg til dette så er det en fin sesong å være på i media med lave priser, og generelt lite reklamestøy, sier Queru.

Nest best likt:

Flytoget har årets nest best likte film så langt i Reklamebørsen, men må se seg slått av Statens Vegvesen, som går rett inn på likingtoppen.

Statens vegvesen best likt med ny film

Selv om Flytoget stikker av med en sammenlagt seier er det holdningskampanjen til Statens vegvesen som er den reklamefilmen folk liker best. 

- Filmen «Oppmerksomhet» nådde ikke helt opp på nettopp oppmerksomhet, men tar hjem en soleklar seier på liking, sier innsiktssjefen i Essence Mediacom. 

Filmen topper også liking-listen for 2022 og 2023 samlet. I motsetning til filmen fra Flytoget, er «Oppmerksomhet» helt ny.

- Det er svært positivt å se at filmen treffer så godt. Vi er veldig fornøyd med dette. Å påvirke og endre atferd i trafikken er ikke enkelt. Det er en komplisert oppgave som tar tid, sier Rita Helen Aarvold, seniorrådgiver i Statens vegvesen og prosjektleder for den nye nasjonale oppmerksomhetskampanjen.

Hun forteller at det er mange faktorer som bidrar til atferdsendring i trafikken og at slike resultater er en bekreftelse på at de når inn til folk med et budskap som ikke alle nødvendigvis tenker gjelder dem selv.

- For uoppmerksomhet i trafikken er nettopp dette en utfordring; alle mener oppmerksomhet i trafikken er viktig, men skjønner ikke alltid at de selv kan være uoppmerksomme og at det ikke bare er «de andre» som er problemet. Når vi inn med dette budskapet, så har vi sådd en viktig spire til endring.

Filmen er regissert av Marius Holst og produsert av Fantefilm. Det er Try som står bak kampanjen.

Flytoget til topps i Reklamebørsen: - Bekrefter hypotesen vår