Navn: Helge Fossum

Alder: 33

Stilling: Markedssjef i Fremskrittspartiet 

Årets ferie: - I år startet sommerferien med en tur på Kongsberg Jazzfestival. Ellers har det vært noen uker hjemme. Det er fint å bruke noen rolige uker på å gjøre ting man ikke får gjort ellers, samtidig som man kan nyte noen fine norske sommerdager. Synes ellers at Norge har mye å by på, så har ingen ønske om å oppleve turistskatt. Reise ut av landet gjør jeg helst på høsten.

Den perfekte sommermaten: - Sommer er lik grill. Det meste av kjøtt og grønt går på grillen. Dessert er jeg ikke så fokusert på, så tar gjerne et glass vin ekstra, enten det er passende hvit, rød eller rosé.

- Hvem av partiene er best og verst på sosiale medier?

- Naturligvis mener jeg Frp og våre politikere er best. Vi har et klart og tydelig budskap samtidig som vi ønsker dialog med velgerne. Det gjør oss også synlig for eksempel på Facebook hvor viktige Frp-sider både er størst i antall likes og utvilsomt har mest engasjement. Verst vil jeg egentlig si at Arbeiderpartiet er, som har så stor grad av fokus på å snakke om andre partier. Bare se nå i sommer hvor jeg synes fokuset ofte kan synes å være større på å drive med negative kampanjer, enn å diskutere egen politikk.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterte tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Den utflukten må enten bli på fjellet, eller ved sjøen sammen med et par gode venner. Det er gode opplevelser. 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese? 

- Har de siste ukene kommet meg gjennom tre-fire bøker. «Hviskeren» av Karin Fossum og «Fyrsten» av Henrik H. Langeland. Fremover tror jeg det blir mest politiske operativt lesestoff. 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen? 

- Jeg begynner å bli litt lei av debatten om sosiale medier versus tradisjonelle medier. Det trenger ikke være noe motsetningsforhold her. Disse flatene utfyller hverandre helt fint. Det burde være mer fokus på å se mulighetene og mindre fokus på det som fort kan oppfattes å være et ønske om at færre skal ha en stemme ved at kun noen få skal kunne kommentere i de tradisjonelle mediene. 

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget? 

- Jeg håper selvsagt at dagens regjering kan fortsette, jo større Frp blir, jo mer politikk får Frp gjennomslag for. Det betyr større grad av veibygging og -vedlikehold, en stram og ansvarlig innvandringspolitikk, en eldreomsorg hvor postnummer ikke styrer kvaliteten, og fortsatt reduksjon i skatter og avgifter. 

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk? 

- Nyheter om dårlig eldreomsorg, overgrep og kriminalitet skulle jeg gjerne sett var falske. 

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier? 

- Nei, jeg ser ingen grunn til at det skal være en slik særordning. For eksempel Schibsted, Egmont og A-media er ikke svake grupper. Her må vi også huske på at alle merkevarer og medier benytter sosiale medier nettopp til å generere treff som igjen bidrar til oppmerksomhet og salg. 

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»? 

- Jeg har sett en sesong komplett, ellers litt sporadisk - så jeg føler det er for tynt grunnlag til å definere meg med en konkret rolle. Men det er ingen tvil om at Skam har blitt et interessant «fenomen» som har bidratt til å utvikle storytelling. 

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Jeg tenker at kunstig intelligens som en del av teknologiutviklingen er spennende. Samtidig vil det aldri kunne erstatte den menneskelige kontakten på enkelte områder. Men det kan bidra godt som et supplement i de fleste sektorer.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst? 

- At Kampanje.com kårer Frp til valgkampens vinner, samtidig som Frp er valgvinneren ville vært svært hyggelig!