Navn: Peggy Brønn

Alder: 66 år

Stilling: Professor på BI

Aktuell: Ble kåret til en av bransjens viktigste stemmer i Kampanjes Byråprofil-kåring i november. Stadig aktiv i debatter om PR- og reklamekampanjer, sist Anorak- og Joner-stuntet.

- Hva spiser og drikker du julaften?  

- Som amerikaner feirer jeg jul på det som for nordmenn heter første juledag. På denne dagen drikker vi vin og spiser kalkun og gresskarpai, nesten det samme som vi spiser på Thanksgiving, så det er litt kjedelig. Jeg skal til Florida i julen i år, så det kan hende vi spiser litt krabber og hummer i tillegg til den tradisjonelle julematen.

- Du følger PR-bransjen tett. Hva håper du vi ser mer og mindre av i 2017? 

- Jeg håper vi kan gå i gang en god diskusjon om åpenhet, gjennomsiktighet og ærlighet. Vi må som bransje være enige om hva disse tingene betyr, og hvordan de bør bli praktisert av alle som jobber med en eller annen form for kommunikasjon.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2016 med ett ord eller en setning, hva sier du da? 

- «One of the craziest years ever».

- Hva slags lærdom kan vi trekke av Kristoffer Joners Facebook-stunt for NOAS? 

- At folk kan rasjonalisere alt. Er en liten løgn ok? Er det å være misledende ok? Det er tydeligvis noen som mener at det er greit så lenge saken er viktig. Hvem er det som bestemmer hva som er viktig?

- Gleder eller gruer du deg til at Donald Trump blir president i USA?

- Jeg blir kvalm av å tenke på Donald Trump som president. Han bryr seg bare om én ting – Donald Trump.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- Jeg hater å si det, men jeg følger ikke så mye med på den delen av bransjen og kan derfor ikke liste opp noen.

- Bildesensur og falske nyheter. Bør Facebook ta et større redaktøransvar? 

- Absolutt. Facebook står bak en plattform som skal få folk til å engasjere seg, og like mediers nettsider, og bør derfor ta ansvar for å moderere språk og bilder som bryter lover innenfor feltene pornografi, bakvaskelse, løgner og så videre.

- Uber eller taxi hjem fra julebordet?  

- Jeg stoler fortsatt på taxi. Jeg vet at folk bruker Uber, men jeg er ikke klar for å gå inn i en bil med en relativt uregulert fremmed.

- Brukerbetaling, annonser eller statsstøtte. Hva blir viktigst for mediene fremover?  

- Dette er et vanskelig spørsmål, for alle tre utgjør akilleshælen til mediene i dag. De er så desperate etter penger at det virker som de er villige til å selge sjelen sin til djevelen. Jeg er imot at staten skal subsidiere mediene, men kanskje det hadde fjernet presset mediene synes å ha over seg når det gjelder å jage penger for enhver pris.

- Hvem i bransjen synes du fortjener en ekstra oppmerksomhet før jul?  

- Hmmm. Hvorfor ikke Kampanje? Dere gjør mye gøy for bransjen, og har holdt det gående med å dekke og støtte industrien på flere plan. Jeg setter pris på det og håper flere andre gjør det også.