Medienettverket – forum for kvinner i ledelse – deler hvert år ut Årets medieleder. Prisen går til en kvinne som har markert seg særlig som leder og kan vise til oppnådde resultater. I tillegg skal vinneren fremstå som et forbilde for andre kvinnelige medieledere og bør ha bidratt aktivt til å fremme kvinnelig lederskap i bransjen.

Årets nominerte er Kristin Monstad, ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Grethe Gynnild-Johnsen, direktør for Distriktsdivisjonen i NRK og Cathrine Laksfoss, administrerende direktør for Schibsted Norge Distribusjon. Prisen deles ut på Medienettverkets høstkonferanse i Oslo torsdag 27. oktober.

Da skal også prisen for Årets medieledertalent deles ut. Prisen gis til kvinner under 35 år som viser stort ledertalent i en mediebedrift i Norge og som har gode resultater å vise til innenfor journalistikk, marked og organisasjon. Vinneren skal også framstå som et forbilde for andre kvinner som ønsker å bli leder i en mediebedrift.

De nominerte er Tora Bakke Håndlykken (34), avdelingsleder nyhet i VG, Janne Sundelius Braathen, publiseringsredaktør i Drammens Tidende (27) og Karine Thyness (31), redaktør i Det Nye.

I fjor ble Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, kåret til årets medietalent og Kvinneguiden-redaktør Susanne Kaluza kåret til årets medieledertalent.

Les mer: NRK-topp kåret til årets kvinnelige medieleder

Les mer: Susanne Kaluza er årets talent