PR-nestor og leder i PR-byrået Geelmuyden.Kiese, Hans Geelmuyden kaster seg også inn i debatten rundt den omdiskuterte Freia-kampanjen #detnære, der de oppfordret de fansen til å fortelle om hva de opplever som de nære øyeblikkene i livet. Presse og publikum oppdaget at enkelte ord var forbudte, som ulike varianter av «palmeolje», og sjokoladegiganten måtte tåle massiv kritikk. Meldingene som gikk gjennom sensuren ble automatisk publisert på Freias Facebook-side. Mange av de inneholdt grov ordbruk.

Les også: - Fansen driter i dette

Les også: - Vi har holdt hverandre i hendene

- Både Freia og Mondelez kommer greit gjennom denne omdømmebulken. Verre er det at Freia fortsatt presterer å svare slik på spørsmål om hvorfor «palmeolje» var tatt ut; «Vi filtrerte #detnære-kampanjen – fordi vi ønsket dialog. En kampanjeside som dette er ikke et egnet sted for å drive politisk debatt.» , sier Geelmuyden til Kampanje.

At de svarer slik, mener han viser at de ikke har lært av omdømmekrisen den siste tiden.

- Det viser at Freia ingenting har lært. Dialog skapes ikke gjennom forsøk på sensur. Dialog skapes gjennom åpenhet. Dialog i offentligheten og i sosiale medier forutsetter samfunnsforståelse. Denne forståelsen mangler åpenbart både i Freias markedsavdeling og i reklamebyrået deres, sier Geelmuyden.

Les også: - Der og da kom det overraskende på

Les også: SoMe-smell for Freia