Det er slutt på reklameeventyret til Tom Martinsen og partnerne Geir Tommie Olsen og Morten Hansen. Denne uken ble selskapet slått konkurs.  Over 20 mennesker har vært ansatt i selskapet.

Les også: Røtterud til Renommé

Les også: Fra Renommé til JCPR

På selskapets egne Facebook-sider står det å lese følgende:

- Ikke økonomi til å drive videre
- En trist dag for Renommé Communication. Etter 35 år med gode kundeforhold, spennende prosjekter og flotte medarbeidere, er vi dessverre nødt til å melde oppbud. Årsaken er diverse hendelser i 2014 som gjør at vi ikke har økonomi til å drive videre. Tusen takk for oss, heter det i en melding som er lagt ut denne uken.

Kampanje har siden konkursåpning 17. februar prøvd å få tak i hovedaksjonær og daglig leder Tom Martinsen, uten hell. Partner Morten Hansen er knapp i kommentarene.

- Dette kan jeg ikke kommentere, sier han til Kampanje og ber oss henvede oss til Martinsen.

De to største eierne i Renommé Communication AS er Tom Martinsen som eier 71,22 prosent av aksjene i selskapet og Morten Hansen eier 11,11 prosent. Også Geir Tommie Olsen  har hatt en mindre eierpost.

Tidligere i dag omtalte Kampanje Gunnar Angeltveit som en av partnerne. Angeltveit understreker overfor Kampanje at han trakk seg ut på slutten av fjoråret, men at Renommé ikke har gjort opp for en liten post på to prosent av aksjene som skulle betales i løpet av 2015. Renommé Crisis Management, som Angeltveit AS eide 49 prosent av, er under avvikling.

 - I Renommé har jeg møtt mange engasjerte og flinke folk. Heldigvis ser det ut til at de fleste raskt har kommet over i nye jobber, sier Gunnar Angeltveit, som synes det er trist at Renommé må legge inn årene etter så mange år.

 Gulltaggen-arrangør
Det er et godt voksent reklame- og kommunikasjonsbyrå som nå har gått overende. Selskapet har tilbudt tjenester innenfor en rekke områder som for eksempel reklame, PR, web, design og sosiale medier, men også rådgiving innen lederskap, prestasjoner og krisehåndtering. Også event ble en del av tilbudet etter hvert og byrået fikk blant annet en treårskontrakt med markedsføringsorganisasjonen INMA om å arrangere den store Gulltaggen-konferansen.

Daglig leder i INMA, Kenneth Baranyi Eriksen, sier kontrakten med Renommé ble hevet i desember i fjor. INMA har i dag ansatt Glenn Løvberg som eventansvarlig. Løvberg jobbet som kreativ leder i Renommés eventselskap.

- Vi hevet rammeavtalen da vi ansatte Glenn fra nettopp Renommé i desember.
Det var ikke noe dramatikk rundt dette for vår del. Glenn Løvberg var vår mann i Rennome, så vi flyttet alt internt, sier Eriksen.

Av andre store kunder har Renommé etter det Kampanje vet jobbet med Selvaag samt en del lokale kunder på kommunalt nivå.

Skylder penger
På toppen i 2012 omsatte Renommé for nærmere 30 millioner kroner og et overskudd på 1,3 millioner kroner. De siste regnskapstallene fra 2013 viste imidlertid at omsetningen falt med nesten ti millioner kroner til 19,8 millioner kroner. Samtidig krympet underskuddet til 0,25 millioner kroner.

Tall for 2014 foreligger ikke i Brønnøysund, men det er med andre ord god grunn til å tro at tallene nok ikke er blitt særlig bedre.

Bostyrer for konkursen, advokat Botolf Botolfsen i advokatfirmaet Langseth opplyser til Kampanje at det har kommet inn krav til boet, men at registreringen av disse ikke har startet ennå.