Navn: Ken André Ottesen

Alder: 47 år

Stilling: Driver Instagram-kontoen «BAdesKen». 

Aktuell: Sa nylig opp jobben som vaktsjef i VG.

- Hvor går årets ferie? 

- Det vet jeg jo aldri helt, men så langt har jeg vært på bryllup i Skottland, fotballcup i Sogndal, fiskeferie på trøndelagskysten og en liten snartur innom Tysnesfest. Og jeg skal GARANTERT til Toten.

- Du har sagt opp jobben din i VG. Hva skal du gjøre nå, blir det BAdesKen på fulltid? 

- Ja, nå skal jeg rett og slett være BAdesKen på heltid. Mange synes nok det er rart å si opp en veldig bra, fast jobb i VG, men jeg har alltid hatt tro på at man skal gjøre det som er mest gøy. Akkurat nå var det å starte for seg selv bittelitt gøyere enn å jobbe i VG. Og da ble det slik. Jeg gleder meg til å reise landet rundt og underholde bedrifter, organisasjoner, redaksjoner og seminarer med lun, lokal humor.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Da tar jeg med meg Putin, Trump og en antivakser/pro-russer/tenke sjæl/konspirasjonsteoretiker (mange å velge i her, leserne kan putte inn noen de synes passer) til en svært avidesliggende hytte uten internettdekning, så får de i alle fall ikke gjort noe faenskap den tiden utflukten varer. Jeg kommer til å servere rakfisk som er gått tre år over dato, og kommer til å late som om jeg spiser. 

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg er god til å se humor i helt dagligdagse situasjoner. Resten av livet er jeg fryktelig dårlig på. Jeg kan ingenting. Send meg i en tidsmaskin til vikingtiden, og jeg dør i løpet av tre dager.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Jeg skal spise før jeg går i butikken. Det er mitt beste og eneste sparetips. Nei, forresten, mitt beste sparetips er å dusje med klærne på, men middagen i lomma. Da får man mye ut av kilowatten.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Hvis noen i dag hadde foreslått for et mediehus at de skulle fylle opp en plattform de har null kontroll over og som de ikke tjener en krone på med redaksjonelt innhold, hadde vedkommende blitt dratt ut på torget og kastet råtne egg på. Jeg skulle ønske norske medier klarte å samarbeide seg frem til en ny og egen plattform som kunne tilby riks- og lokalnyheter uten algoritmeføringer fra Silicon Valley. Det ville blitt det alle etterspør: Spotify for nyheter og journalistikk.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Dette er jo egentlig et eksistensielt spørsmål: Er noen mennesker mer verdt enn andre? La oss ikke gå inn på den stien, men bare konkludere med at for noen er flyplassen et sted man er på vei til jobb og ønsker å komme seg dit på enklest mulig og mest behagelige måte. Tusenfryd er ikke det. 

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Ja og nei. Jeg har et veldig ambivalent forhold til kongehuset. Jeg er royalist i hjertet, men hodet skriker republikk. Kongehusets mystikk og eleverte posisjon fordrer en avstand til folket, men samtidig fører for stor avstand til mer motstand. Det britiske kongehuset er et godt eksempel på hvor vanskelig denne balansegangen er. Selv kongelige må innse at de ikke kan få i pose og sekk. Sammenlignet med utenlandsk presse, er norske medier «snille»med kongehuset. Det skal vi være glade for. Og det er forskjell på å snu hver stein og på å omtale at Norges tronarving har kjæreste. Det er jo en gladnyhet! 

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Det er lett å nevne Charter-Svein, men jeg tror han har falt så langt ned i kaninhullet at han ikke er interessert i å rette opp imaget sitt. Jeg tror en del norske rikinger har undervurdert harmen som blir dem til del når de flytter seg og pengene sine mellom norske og utenlandske skatteparadis. Det er noe unorskt over det. Vi lever i et samfunn basert på at folk yter etter evne og får etter behov. Når noen stikker av fra det, blir folk sinte. Og ja, nordmenn kan være langsinte. Har du mer penger enn du klarer å bruke opp, vær som Trond Mohn. 

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste? 

- Da vil jeg ikke snakke om en enkeltsak, men om at politikk må handle mer om de lange linjene enn om hastevedtak fordi media graver frem noen enkeltepisoder. Politikere må tørre å ta upopulære valg. Vi kan ikke la samfunnets mest høylytte og krenkede mennesker styre debatten. Jeg har en ganske enkel leveregel: Gjør hver dag så bra du klarer, og gjør i tillegg én ting du er glad for at du gjorde om et halvt år. Jeg skulle ønske politikerne hver dag gjorde noe som Norge er glad for at de gjorde om 20 år. Det er ikke dem som snudde kappen etter vinden det står statuer av på norske torg.