Bakgrunnen for saken var enkelt og greit at VG ønsket et ferskt bilde av Ingvild Kjerkol utenfor møtesalen i Steinkjer. Noe annet motiv hadde vi ikke. Som Kjerkol selv forklarer, var VGs eksplisitte utgangspunkt å ta bilder av at hun feiret seieren. Vi står fast ved at det var premisset, men Kjerkol fortalte at hun skulle kjøre hjem og at det var mannen hennes som tok seg en øl og en matbit. VG visste ikke hvem andre som ville være til stede på restauranten. På veien dit fikk Kjerkol vite at Giske satt ved bordet, og opplyste det til VGs team.

VG fulgte med Kjerkol inn, og spurte om vi kunne gjøre en rask fotoseanse. Hvis den nyvalgte lederen hadde sagt at hun ikke ønsket å bli avbildet i den settingen, ville vi naturligvis respektert det. Da bildene ble tatt, var alle rundt bordet klar over at de ble fotografert. VG oppfattet stemningen som god. Det vanket gratulasjoner fra flere i lokalet. Så forlot VGs team stedet.

Les også kommentaren til Sven Egil Omdal: - VG gjorde to pils, en pizza og en flaske Antibac til en feiring med Trond Giske

Kjerkol ønsker å få fram at det ikke var noen grunn til jubel etter fylkesmøtet. Det forstår vi, og da hun kontaktet oss etter publiseringen la vi inn følgende sitat i artikkelen:

– Trond satt der i ti minutter, vi satt der litt lengre og så kjørte vi hjem, skriver Kjerkol i en SMS i 22.30-tiden.

Vi la også inn: “Overfor VG understreker Kjerkol at det ikke ble den store festen lørdag kveld, ettersom hun skulle kjøre hjem til Stjørdal samme kveld.”

Kampanje skriver at VG blåser av kritikken fra Kjerkol. Det gjør vi ikke. Vi lytter. Når vi mener at kritikk er berettiget, retter vi opp og beklager. Men kritikken av vår overskrift er blåst ut av proporsjoner og vi tillegges motiver vi ikke hadde.

VG påstår hverken at det var fest, jubelrop eller at pizzaspisingen varte inn i nattetimene. En feiring kan være så mangt.

Les også: Refser «drøy» VG-sak om Giske-feiring: - Så at journalist og fotograf fikk tenning