Etter årsmøtet i Trøndelag Ap ble ny fylkesleder Ingvild Kjerkol avbildet i VG sammen med mannen som tidligere i uken hadde blitt vraket som lederkandidat etter nye anklager om seksuell trakassering, Trond Giske. Over tittelen «Kjerkol vant lederkampen i Trøndelag Ap – feiret med Giske» ser man et bilde av Kjerkol på restaurant i Steinkjer sammen med, blant andre, Trond Giske.

Bildet ble tema da den nye lederen i Trøndelag Ap var gjest i NRKs radioprogram Politisk Kvarter mandag morgen. Der ble hun spurt av programleder Håvard Grønli om bildet signaliserer en «kulturell endring» i Trøndelag Ap.

- På ingen måte, og jeg må bare få lov til å snakke ut om dette bildet, svarer Kjerkol i programmet.

Hun forklarer at hun hadde blitt intervjuet av VGs journalist etter at møtet var hevet da de spurte om et bilde av henne hvor hun feiret seieren. De ble enige om å bli med Kjerkol for å møte ektemannen Rune Øyan, som hadde dratt i forveien for å ta seg en matbit. Da de ankom restauranten i Steinkjer, satt Øyan der med May Britt Lagesen og Trond Giske.

- Da tok jeg en pizzabit uten å spørre hvem sin pizza det var, fordi jeg ikke hadde spist på hele dagen, og VG knipser et bilde, sier Kjerkol.

Les også: - VG gjorde to pils, en pizza og en flaske Antibac til en feiring med Trond Giske, og reaksjonene kom som bestilt

- Ingen feiring
Hun mener VG går for langt i vinklingen av saken.

- Et bilde er et øyeblikk. Det var ingen feiring. Jeg tror ingen følte at det var noe å feire da lørdagen var ferdig. Så her er VG egentlig veldig drøy.

- Men du vet at et bilde signaliserer mer enn tusen ord, så kanskje du skulle latt være å la deg bli avbildet? spør programleder Håvard Grønli.

- Det kunne jeg sikkert ha gjort, men da tenker jeg VG ville skrevet at jeg var redd for å bli avbildet med Trond Giske, og det er jeg ikke. Det eksisterer veldig mange bilder av meg og Trond Giske.

- Var god stemning
Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG kjenner seg igjen i Ingvild Kjerkols beskrivelse av foranledningen til bildet, men overfor Kampanje legger hun til at Kjerkol på vei til restauranten fikk beskjed om at Giske ville være til stede og at hun gjorde VGs journalister oppmerksomme på dette.

- Mens hun er der får hun gratulasjoner og VGs team opplever at det er god stemning. Det er et bilde som blir tatt når alle som er til stede ved bordet er klar over at det blir fotografert, sier Bakke Håndlykken til Kampanje.

Hun minner om at premisset for saken var at de skulle bli med for å ta bilder der hun feirer seieren.

- Det er helt ok at hun mener det ikke var noen grunn til å feire, men det var nå en gang det som var utgangspuntket vårt da vi ble med for å ta et bilde.

- Hva tenker du om kommentarene til Kjerkol i Politisk Kvarter?

- Det får stå på hennes regning. Jeg kan ikke se at det vi har gjort har vært spesielt drøyt. Vi har vist frem en journalistisk interessant situasjon.

- Så at journalisten fikk tenning
Kampanje har stilt Ingvild Kjerkol følgende spørsmål på e-post: Hvis VG spurte om å ta et bilde av deg hvor du feirer seieren, slik du forteller, har de ikke da gjort premisset for saken klart? 

- VG spurte om de kunne få arrangere et «Ingvild feirer seieren»-bilde. Jeg sa at det ikke ble noen feiring, at jeg skulle kjøre bil hjem til Stjørdal (9 mil). Da spurte de om de kunne få bli med å ta et bilde da jeg gikk og hentet mannen min før å kjøre hjem, svarer hun.

- Da vi kom til restauranten der mannen min satt, var også Giske der. Da så jeg at journalist og fotograf fikk tenning. Jeg tenkte: sier jeg at de ikke får lov å ta bilde av meg sammen med Trond Giske, så skriver de «ville ikke la seg avbilde med Giske» Jeg ga mannen min en klem, så de skulle få tatt bilde av det og prøvde å sette meg sammen med min mann slik at han ble med på bildet. På bildet i VG sitter mannen min med ryggen til. 

Kjerkol tok kontakt med VG etter at saken var publisert og ga uttrykk for at hun opplevde at tittelen var villedende.

- Jeg tok kontakt med journalist Runa Fjellanger og sa at dette var da ikke det som skjedde. Hun tilbød meg da et sitat langt nede i saken, skriver Kjerkol.

Sitatet som ble lagt til i saken var:

- Trond satt der i ti minutter, vi satt der litt lengre og så kjørte vi hjem, skriver Kjerkol i en SMS i 22.30-tiden.