Aftenposten har snakket med flere nåværende eller tidligere kollegaer av Davy Wathne som reagerer på uttalelsene han har kommet med etter at han sluttet i TV 2 denne uken.

Som Kampanje tidligere har skrevet, valgte Wathne å si opp jobben på torsdag etter at flere TV 2-ansatte har varslet ledelsen om det de oppfatter som trakasserende atferd. Overfor Dagens Næringsliv har Wathne uttalt følgende om sine kollegaer: 

«Jeg trodde jo de hadde en viss støpning og robusthet når de begynte i mediebedrift, men når jeg skjønner at jeg har krenket noen og gjort dem vondt, så må jeg beklage det».

Denne uttalelsen provoserer flere tidligere kollegaer, skriver Aftenposten. En av dem mener det er en ansvarsfraskrivelse.

- Dette handler om hans måte å omtale kvinner på: At han kan snakke om kvinners utseende, fremtoning og bryster på en provoserende måte. Det kan være en kollega eller noen i idretten. For en kvinne er det provoserende å høre hvordan han snakker om kvinner, sier hun til Aftenposten.

- Har tatt fra meg nattesøvnen
Wathne sier til Aftenposten at han aldri har fått beskyldninger om ufin oppførsel eller seksuell trakassering, før i et møte med TV 2-ledelsen 24. november.

- Nå har jeg i tre uker gått og tenkt over alt jeg har sagt og gjort siden jeg ble konfirmert. Og prøvd å finne ut hva er privatliv og hva som er jobbliv. Hva har jeg sagt og gjort på jobben? Hva kan tolkes, hva kan misforstås? Hva kan løsrevet fra sammenhengen oppleves som støtende eller krenkende eller ufint? Det har voldt meg besvær, tatt fra meg nattesøvnen og kostet meg åtte kilo, sier han til avisen.

Les mer: Davy Wathne går av etter anklager om trakasserende atferd

TV 2: - Kan kalle det griseprat
Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Sarah Willand gjentok i et intervju med Kampanje tidligere i dag at anklagene som har kommet inn de siste ukene, har handlet om atferd og sjargong.

- De varslene som har kommet inn til varslingsgruppen og vi har behandlet og presentert til Davy nå, har gått på Davys adferd og tone overfor kollegaer, som har vært røff og vanskelig å forholde seg til. Så har han også hatt en sjargong som har vært opplevd støtende. Jeg har brukt ordet «sexistisk». Griseprat, vil noen kanskje kalle det, sier Willand.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt kanalen har fått varsler om Wathne før høstens prosess.

- Jeg har gått ganske langt i å kommentere det som er en personalsak nå, og utover det vil jeg ikke gå inn og kommentere eventuelle saker som ligger bakover i tid. Det er viktig for meg å understreke hva vi gjør nå, som er at vi håndterer de varslene som er kommet inn den siste tiden til varslingsgruppen vi har satt ned. Vi innhenter informasjon fra varslere og dem som får påstander mot seg, før vi eventuelt går videre med saken. I denne saken valgte Davy selv å si opp i dialogen om varslene mot ham før vi hadde kommet til en konklusjon i saken, sier Willand til Kampanje.