I dag la det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) frem sitt resultat for andre kvartal i år. Og pilene fortsetter å peke oppover for konsernet. Omsetningen har økt til 4,2 milliarder svenske kroner fra 3,7 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Det totale driftsresultat endte på 369 millioner kroner, mot 360 millioner kroner i andre kvartal 2016. Det er en vekst på 2,5 prosent. I første kvartal i år var driftsresultatet 183 millioner svenske kroner.

Resultat før skatt endte på 351 millioner svenske kroner, mot 331 millioner svenske kroner i andre kvartal 2016. Det er en forbedring på seks prosent. I første kvartal i år var resultat før skatt på 166 millioner kroner.

- Folk gidder kjøpe produktene våre
Til Kampanje sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann at han er storfornøyd med tallene som ble lagt frem i dag.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet, vi klarer å vokse i omsetning samtidig som vi investerer med i vår nordiske forretning. Helt banalt betyr det at de produktene vi lager, gidder folk å kjøpe – og det er vi veldig glade for, sier han. 

Av de nye satsingene trekker han frem den digitale virksomheten MTGx som kan vise til en salgsøkning på 70 prosent i andre kvartal. Nylig kjøpte MTG spillprodusenten InnoGames, og dette drar tallene i enheten ned. Men Lindemann opplyser at planen er at MTGx skal være lønnsomt i fjerde kvartal i år.

Totalt opplever konsernets satsing på mobilspill en vekst på 32 prosent.

- Det viser at de investeringene vi har lagt i denne transformasjonen er riktige, mener Lindemann.

- Hvor viktig vil du si at satsingen på spill er for MTG?

- Den er veldig viktig. Forbrukertrender viser at ungdommen fjerner seg fra linær tv og mobilspill er et av de stedene de går. 30 prosent av mobilbruken til ungdom er mobilspill, så da håper vi at de bruker våre spill, sier han.

- Norge er viktig for MTG
Han ønsker ikke å si noe om det frister å søke på en tv-avtale i Norge, det overlater han til Morten Aass.

- Generelt er Norge veldig viktig for MTG, og vi er veldig glade for den norske forretningen som Morten og hans lag står for. Det går vekdig godt i radio, det går fint i reklamesalget og det er stadig vekst i Viaplay-abonnenter, sier han uten å ville gå i detaljer.

Les også: MTG kan utfordre TV 2 i spillet om nesten 700 tv-millioner

Tall på mediekonsumet viser at linær-tv mister stadig mer oppslutning. Men den danske toppsjefen frykter ikke at storhetstiden for tv er over.

- Nei, bestemt ikke. Tv som reklamemedium gir fantastisk return on investment. Det er fremdeles en av de måtene man kan nå mange mennesker på kort tid. Men millennnials søker annen underholdning enn lineær tv, sier han, og legger til;

- Dette handler om å ha mulighet til å leverer nye produkter, og det synes jeg vi har klart godt. Det viser også våre resultater.

- Hva tror du blir den største utfordringen fremover?

- Å holde tempoet oppe. Vi må akseptere at markedene vi er i, er superspennende, men også at de forandrer seg superhurtig. Da må vi ha folk som kan snu seg hurtig og treffer de rette beslutninger. Enten kan man bli irritert over at det går så fort, eller se på det som mulighet. Og som publisist er det så mange muligheter – og masse nye utfordringer som er vanvittig spennende, avslutter han. 

Den nordiske virksomheten, som inkluderer de norske tv-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, og radiokanalene P4 og P5, hadde en omsetning på 3 milliarder kroner, opp fra 2,7 milliarder kroner samme kvartal i fjor. 

I en melding fra konsernet heter det at det spesielt er de sunne marginene for den nordiske delen og den nye satsingen på spill - InnoGames - som driver konsernets overskudd. 

Les også: Rekordomsetning for MTG - satser på Norden og nettspill

Her ser du regnskapstallene til MTG for årets andre kvartal. Alle tall i MSEK.

MTG 2017 2016 Endring i %
Omsetning 4246 3718 14,2
Driftsresultat 369 360 2,5
Resultat før skatt 351 331 6,0