Da Cecilia Brækhus denne gangen bokset på betal-tv, var det langt fra like mange som takket ja til å være med på boksevorspielet på MTGs reklame-tv-kanal Viasat 4.

I snitt var det 34.000 som så på den nesten fire og halv timer lange sendingen som bestod av både amatørkamper og proffkamper, men som altså manglet selve indrefileten i VM-kampen mellom den norske tittelforsvareren og utfordrer svenske Klara Svensson – den kampen gikk nemlig som betal-tv på abonnementstjenesten Viaplay.

Sist gang Brækhus bokset i Norge og på TV3, var da Brækhus slo knockout på Anne-Sophie Mathis. Da var det hele 360.000 som fulgte med i timene før kampen. Men det overrasker ikke den tidligere sportssjefen i MTG i Norge, Stian Aune Kleppo som i dag jobber med Viaplay på nordisk nivå og da med særlig selskapets kampsportsatsing.

Les også: Cecilia Brækhus slo knockout på tv-kvelden

- Dette er et program som er satt opp for å tease og bygge opp til hovedkampen, og satt litt på spissen så er det selvsagt veldig få som går på vorspiel og så går hjem, sier Kleppo til Kampanje.

For denne gangen var det ikke salg av reklamespotter som var det viktigste, det var salget av såkalte pay per view-billetter på Viaplay. I løpet av timene i forkant av VM-matchen ble salget av betal-tv-kampen tungt promotert på Viasat 4.

- Jeg synes vi har vært flinke til å kommunisere til de som ser på at de må betale for å se på hovedkampen. Vi ser at trafikken går ut av kanalen og over til pay per view-feeden for de som har betalt.

- Fornøyd med salgstallet
Han vil ikke gå ut med tall på antallet som kjøpte billett som sikret tv-bildene fra kampen der den norske superbokseren igjen forsvarte sine mesterskapsbelter i ringen.

- I lys av dagens mediebilde så ble det en veldig god fredag kveld for MTG der vi klarer å ta i bruk alle våre flater, sier Kleppo.

- Hva er mest lønnsomt, flere hundre tv-seere på reklame-tv eller salg av pay per view?

- Vi har som policy ikke å kommentere tall på denne type virksomhet, men vi ser av salgstallene at det har verdi å gå på fri-tv først med denne typen eventer. Vi er derfor særdeles godt fornøyde med det salgstallet vi har fått både i Norge og Sverige. Vi gleder oss derfor til fortsettelsen, sier Kleppo.

På det meste var det 77.000 seere som så på sendingen rett før Brækhus entret ringen. Viasat 4 avsluttet deretter boksingen og gikk over i filmen «X-Men».

- Vi skulle gjerne hatt flere seere, men det er ikke overraskende at konkurransen fra blant annet NRK med VM-kveld og Gullrekka gjorde innhugg på seertallene. «X-Men» startet etter kl. 23.00, så tallene her naturlig lavere enn tidligere på kvelden, sier pressesjef Line Vee Hanum.

Les også: 877.000 så Iversens sprintfall i Lahti

- Skulle ikke komme brått på
Rettighetspakken MTG kjøpte av Brækhus inkluderer fire pay per view-kamper og en kamp på fri-tv. Nå har MTG benyttet seg av tre av kampene hvorav to på betal-tv og en på fri-tv. Pressesjefen i Viaplay sier han er fornøyd med avviklingen av fredagens boksekveld.  

- Vi er meget godt fornøyde med kvelden, og ikke minst hvordan sportsavdelingen på huset løste den redaksjonelle utfordringen med å ha studio i så mange timer, samtidig som at de gjorde en god jobb med å informere om at Brækhus-kampen kun ble vist på PPV, så dette ikke skulle komme brått på seerne på Viasat 4, sier pressesjefen på MTGs strømmetjeneste Viaplay, Fredrik Olimb.

Prisen seerne betalte var 299 kroner, eller 199 kroner dersom du allerede var Viasat-kunde. Heller ikke Olimb vil gå ut med tall på antall solgte tv-kamper.

- Det eneste jeg kan si om salget er at vi er strålende fornøyde, sier han.

- Vil dere gjøre det på samme måte neste gang Brækhus bokser på MTG?  

- Hvordan vi gjør det neste gang får dere svaret på så fort vi annonserer neste kamp og det er ikke lenge til, sier han.

Slåss for tv-salget:

Den tidligere sportssjefen i MTG i Norge, Stian Aune Kleppo, jobber i dag på nordisk nivå og med Viaplays sportstilbud innenfor slåssing både i ringen og på skjermen. - Vi er særdeles godt fornøyde med salgstallene, sier Kleppo. Foto: Eivor Eriksen.