Discovery-eide TVNorge har hentet humorprofiler fra konkurrerende kanaler i stor stil de siste årene. Onsdag var kanalen endelig klar til å fortelle hva deres største humorprofiler skal gjøre på tv i vår. Svaret er en ny versjon av «Mandagsklubben», som hadde premiere på TVNorge i 1996 og som senere fant veien til TV 2 under navnet «Torsdagsklubben», sist sendt i 2008.

Nesten ni år senere gjør konseptet et stort comeback. Denne gangen er det Jon Almaas, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Dag Sørås, Harald Eia, Thomas Giertsen, Atle Antonsen og Calle Hellevang-Larsen som blir klubbens medlemmer.

Navnelisten er identisk med den som lekket i VG tidligere i januar.

Les mer: Stjernelag klart når «Mandagsklubben» relanseres

Rimmen blir programleder
Anne Rimmen skal lede programmet, mens Else Kåss Furuseth og Dag Sørås blir de andre faste paneldeltakerne. Rimmen tar dermed over etter folk som Kari Gjæver Pedersen og Silje Stang. De øvrige TVNorge-komikerne skal rullere på å sitte i panelet og lage humor av ukens hendelser.

- «Mandagsklubben» er en av de viktigste grunnene til at jeg kommer til TVNorge og Discovery. Jeg får en skikkelig utfordring i å jobbe med humorsjangeren, og gleder meg til å samarbeide med flinke folk jeg ikke kjenner fra før, sier Rimmen.

Programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk husker tilbake til tiden da programmet gikk på lufta for første gang.

- «Mandagsklubben» var min personlige favoritt i sin tid. Da det gikk i 1996 ble det slaktet av kritikerne og tatt av lufta etter program ni, men det fikk en ny sjanse og ble sakte men sikkert et av TVNorges mest kjente og best likte programmer, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge.

Originalen:

«Mandagsklubben» dukket opp første gang på TVNorge med Kari Gjæver Pedersen og paneldeltagerne Thomas Giertsen og Bjarte Hjelmeland. Her fra TVNorges høstlansering i 1996. Foto: Anne Norseth/Scanpx.

Almaas med TVNorge-debut
Jon Almaas gjør sin debut i «Mandagsklubben» på TVNorge i år, men er ikke helt ukjent med å lage humor på aktuelle nyhetssaker etter 17 år som programleder for «Nytt på nytt». Almaas får ingen fast rolle i «Mandagsklubben», men vil dukke opp som gjest.

Den ferske TVNorge-profilen svarte allerede på scenen hva han synes om Bård Tufte-Johansen som sin erstatter i «Nytt på nytt».

- Jeg har ikke pleid å se på «Nytt på nytt». Jeg sluttet å se på Anne-Kat. sluttet, men jeg så på nå da Bård begynte. Jeg synes han var veldig bra, programmet var bra og han klarte seg helt supert. Men hvem som er best og får høyest seertall er ikke jeg så opptatt av, det jeg er opptatt av er hva moren min synes, og hun synes Bård var best, sier Almaas.

Les også: Almaas: - Har hatt det trygt og godt altfor lenge

Giertsen-comeback

Konseptet er godt kjent for tre av programmets deltakere. Thomas Giertsen var med fra starten i 1996, og har vært med i nesten alle sesonger siden, både på TVNorge og på TV 2.

Atle Antonsen var fast paneldeltaker i 2000 på TVNorge, som var den siste sesongen som kanalen sendte før programmet gjenoppstod på TV 2 i 2002.

Da TV 2 tok over programkonseptet var det Otto Jespersen som kom inn som fast paneldeltager. 

Ble sendt på TV 2:

Otto Jespersen kom inn som klubbmedlem da programmet flyttet over til TV 2 under navnet Torsdagsklubben. Her sammen med programleder Silje Stang og Thomas Giertsen med brukket arm for anledningen på Smuget i 2002. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix.