Morten Aass er utnevnt som ny administrerende direktør i MTG Norge. Aass kommer fra stillingen som administrerende direktør for Nice Entertainment Group, og vil tiltre sin nye rolle i MTG Norge umiddelbart.

Det skriver MTG i en pressemelding i dag. Han overtar etter Trygve Rønningen, som blir ny kanaldirektør i TV 2.

Les mer: Rønningen slutter i MTG Norge

Som administrerende direktør for MTG Norge vil Morten Aass bli ansvarlig for MTG TVs kanaler TV3, Viasat 4 og TV6, P4-gruppens radiokanaler og Viasats betalings-TV-kanaler og TV-distribusjon.

- Morten er den ideelle personen til å utvikle MTGs norske virksomheter i en medieverden som er i rask endring. Han har omfattende og bred erfaring fra underholdningsindustrien, og dessuten inngående kunnskap om det norske markedet. Jeg vil også takke Pål Falck-Pedersen, som går tilbake til sin faste rolle som økonomidirektør, for hans innsats som fungerende konsernleder de siste månedene, sier visepresident i MTG og styreformann i MTGs nordiske lederforum, Anders Jensen.

Påtroppende administrerende direktør i MTG Norge, Morten Aass kommenterer sin nye jobb slik:

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene og til å komme tilbake til det dynamiske norske markedet, og dessuten til å flytte tilbake til min hjemby Oslo. MTG Norge har vind i seilene, med vekst i de siste åtte kvartalene for MTG TV, og en vellykket lansering av den gratis, reklamefinansierte strømmeplattformen Viafree. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med de flinke folkene i MTG og utvikle mediehuset til å bli Norges ledende digitale underholdningsleverandør.

Aass avløses av Morten Mogensen som blir ny administrerende direktør for Nice Entertainment Group, som består av selskaper som Monster, Strix Television, Novemberfilm og Playroom.